Det börjar dra ihop sig och snart är det dags för Microsoft, Sony och Nintendo att släppa nästa generations spelkonsoler. Lite lagom ett-två år innan det över huvud taget är dags att släppa dessa brukar det börja florera rykten till höger och vänster.

Sony har gjort många uttalanden om huruvida PlayStation 4 ska ha en optisk enhet eller inte, men i slutändan kommer den nog ändå att ha en Blu-ray-spelare. De kostar trots allt inte mycket längre, speciellt inte jämfört med när konsolen släpptes.

Det roligare är ändå cirkusen kring Nintendo som brukar vara värst. Förra gången var snudd på sanslös med så mycket felaktigheter att det var skrämmande. De enda som faktiskt var rätt ute var USA Today, och de var ändå ganska vaga. Det säger en del om övriga medier kanske.

Nu sägs det att Nintendo kommer att släppa en enhet som ska utprestera allt vi vet och känner, inklusive PlayStation 3 och Xbox 360. Rykten gör även gällande att den ska ha Blu-ray, vilket nog är en möjlighet med tanke på att det finns starka kopieringsskydd där.

Andra rykten säger att handkontrollerna kommer att ha tryckkänsliga skärmar på handkontrollerna.

Jag väntar mig att det hela kommer eskalera snabbt inom en snar framtid. När det väl börjar så ta inget på för stort allvar. När det kommer till spelkonsoler är det förvånandsvärt dålig precision på det som sprids. Luta er tillbaka och njut av åkturen.

I slutändan är det ungefär 2-3 person på Nintendo som vet exakt vad som ska komma. Hos Sony är det några fler och hos Microsoft kanske någon till, men ni kan tro att ingen av dessa är det minsta intresserade av att avslöja någonting till pressen. Det är därför det alltid är någon ”partner” eller någon ”nära företaget” som läcker, och dessa vet aldrig exakt vad som gäller.

De som verkligen vet säger inte ett smack. Det är ganska unikt för en så stor industri, att så väldigt få verkligen vet vad som ska hända. Tacka vet jag datorindustrin där man kan lita rätt bra på läckor.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MofferJacob HugossonAndreas GJson_81 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Json_81
Gäst
Json_81

Sony räknar ju med 10 års produktcykel och PS3’an är snart 5 år, så en ny enhet om runt 3 år låter ju rimligt.

Moffer
Gäst
Moffer

Att det ska dröja tills 2016 förräns vi ser PS4 får man ta med en nypa salt, ungefär som när Bill Gates sade att 64kb kommer i framtiden vara tillräckligt för alla. Man ska inte ta allt de säger på för stort allvar, hade de utannonserat att PS4 kommer långt innan den ska släppas så kommer ju såklart försäljningen av PS3 att störtdyka, och alla kommer att vänta på PS4. De avslöjar ingenting på förhand för det förstör överaskningen.