Asus ROG Swift PG32 tar HDR hos spelskärmar till en ny nivå

Ljusstyrka som ger HDR-stödet betydelse

1

Asus ROG Swift PG32 visas upp under CES 2020 och imponerar inte bara med upplösning och uppdateringsfrekvens men även med dess ljusstyrka på upp till 1 400 nits vilket ger en helt ny slags HDR-kompatibilitet än vad spelskärmar tidigare haft.

Spelorienterade bildskärmar med HDR-stöd är ingenting nytt. Däremot har ljusstyrkorna hos många tidigare skärmar inte imponerat så värst mycket. Tack vare relativt låga ljusstyrkor på till exempel 400 eller 600 nits har HDR-effekterna inte märkts av så värst drastiskt.

Marknaden för mer arbetsinriktade bildskärmar som till exempel Apples Pro Display HDR eller Asus skärm ProArt PA32UCG har dock kunnat avnjuta mycket högre ljusstyrkor tidigare. Nu har det då blivit dags för dessa mer extrema aspekter att hitta sin väg till spelorienterade produkter.

Asus ROG Swift PG32 kommer med en 4K UHD-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 144 hertz. Detta är även den första bildskärmen från ROG-linjen med just denna upplösning och storlek. Tack vare sin ”Full Array Backlighting” kan PG32 skryta med en maximal ljusstyrka på 1 400 nits. Detta innebär 1 152 individuella zoner i bildskärmens belysning som kan lysas upp för att bidra med extremt ljusa detaljer medans svärtan fortfarande finns kvar på andra delar. ROG Swift PG32 kommer även certifierad för Nvidias G-Sync Ultimate.

I övrigt ser vi en en ganska traditionell ROG-design på hela paketet. Aggressiva kanter och RGB-belysning både under bildskärmen och på dess baksida

Under CES 2020 fick vi ingen definitiv prislapp för bildskärmen avslöjad. Däremot kommer enheten att lanseras någon gång under årets första kvartal vilket innebär att den som är sugen och har budget för det snart kommer att kunna avnjuta ROGs senaste spelskärm.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Vi ska väl vara jäkligt glada egentligen att den här skärmen inte ger 14 tusen nits… 🙂

Inget sagt om Freesync-stöd? För alla äger ju inte Nvidia-grafikkort, typ. Annars en riktigt fin skärm får man väl säga. Kan inte riktigt se om det är inbyggd nätdel i den här eller ej – personligen gillar jag inte stora plastblaffor som ligger och dräller på golvet och tar upp plats.

Tack för det schyssta reportaget! 🙂