Nyligen höll Asus sitt Meta Buffs-event och visade upp en rad nya tillbehör och hårdvara tillverkaren har på väg, bland annat visade Asus hur man snart ska försöka slå sig in på marknaden för chassifläktar med ROG Strix XF 120.

Det är inte bara Nvidia och Intel som nyligen avtäckt ny hårdvara. Även Asus har passat på att avtäcka en uppsättning nya tillbehör och hårdvara i ett onlinebaserat event. Bland dessa fanns en typ av produkt som tillverkaren inte har erbjudit tidigare: chassifläktar.

Under sitt Meta Buffs-event gick Asus igenom produkter som de nya grafikkortskylarna för Nvidias nyligen avtäckta Geforce RTX 30-serie, bildskärmar och tangentbordsbrytare. Något som inte är en ny produkt i ett segment Asus redan etablerat sig i är dock ROG Strix XF 120. En fristående fläkt menad för datorchassin, radiatorer och luftbaserade processorkylare.

Det är som namnet antyder en 120 millimeters fläkt. Vi kan se hur Asus valt att använda sig av så kallad ”Magnetic Levitation” i ett försök att reducera friktion och ljudnivån när fläkten används. Fläktarna kan arbeta i ett spann från 250 till 1 800 rotationer per minut. Det finns även stöd för att fläktarna via PWM ska kunna stannas helt om så önskas.

Vad gäller prestanda listas Asus ROG Strix XF 120 som kapabel att flytta 62,5 kubikfot luft per minut. Detta med ett maximalt statiskt tryck på 3,07 mm H2O.

Dessvärre angavs inget lanseringsfönster för datorfläkten. Dess prislapp är även den något som i skrivande stund är oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid