EK Waterblocks har nu gått ut med en varning till potentiella köpare av Asus ROG Strix 2080 Ti då nytillverkade enheter av grafikkortsmodellen kommer med en mindre förändring som skapar kompatibilitetsproblem med vattenblock från företaget.

Välkända tillverkaren av utrustning för vattenkylning EK Waterblocks (EKW) har publicerat ett blogginlägg som pekar ut möjliga kompatibilitetsproblem med företagets vattenblock för Asus ROG Strix RTX 2080 Ti. Enligt företaget ska det röra sig om ett lager lim som inte var närvarande hos tidigare enheter av grafikkortsmodellen.

Att hårdvarutillverkare gör mindre ändringar till produkter som redan är satta i produktion är inte något som är allt för ovanligt. Lyckligtvis är problemen som kan uppstå med EKWB:s vattenblock efter denna ändring från Asus sida enligt företaget ingenting som kräver några modifikationer av vattenblocken.

Enligt ovanstående bildgalleri från EKWB är lösningen så simpel som att med hjälp av en plattång plocka bort de fyra distanser på vattenblocket som placeras närmast grafikprocessorn. Enligt EKWB ska detta låta användare montera vattenblocket på sitt ROG Strix RTX 2080 Ti utan problem. EKWB påpekar även i sitt blogginlägg att några skillnader i prestanda mellan nyare grafikkort utan distanser och äldre grafikkort med distanser ska ha uppmätts i tillverkarens egna tester.

Ovanstående bilder kommer från av en EKWB:s kunder och visar det extra lagret med lim som Asus numera använder i tillverkningen av sina ROG Strix 2080 Ti.

EKWB avslutar sitt blogginlägg med att bekräfta att företaget just nu arbetar med att sammanställa en lista med serienummer för de grafikkort som påverkas av denna ändring i Asus tillverkning. Företaget nämner inte om det finns några planer på en ny version av vattenblocket för grafikkortsmodellen i fråga.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid