Asus sjösätter idag en ny datormus med ”ambidextriös design” menad att kunna användas vare sig användare är högerhänt eller vänsterhänt kallad ROG Pugio II.

Den senaste spelinriktade datormusen från Asus går under namnet ROG Pugio II och är utformad för att passa både högerhänta och vänsterhänta användare. Dess design lägger ingen extra vikt på flashiga stilpoäng utan håller en diskret stil med en design som spegelvänts från ena sidan till den andra.

Datormusen kommer tillsammans med en uppsättning magnetiska sidoknappar. Dessa kan fästas på antingen höger eller vänster sida beroende på vilken hand användaren håller sin datormus i.

ROG Pugio II kan användas både som trådad datormus och som trådlös. Den kan anslutas med hjälp av en medföljande 2,4 Hz radiosändare och även via Bluetooth. Enligt Asus ska dess batteritid i trådlöst utförande med den inbyggda belysningen avstängd nå upp till 100 timmar.

Den inbyggda RGB-belysningen går att kontrollera genom tillverkarens AURA Sync-mjukvara. Denna kan även användas för att byta ut ROG-logotypen till ett mer personligt motiv om så önskas.

Sett till datormusens specifikationer rör det sig om en optisk sensor med en upplösning på 16 000 DPI, maxhastighet på 400 IPS och en toppacceleration på 40g. Enheten kommer även med utbytbara Omron-brytare. Detta i en enhet vars vikt ligger på 102 gram.

Datormusen finns att införskaffa från och med idag. Dess rekommenderade pris är satt till 1 190 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid