Rockstar Games har nu hamnat i ett minst sagt udda blåsväder när spelstudion anklagas ha stulit likheten till en karaktär i GTA Vice City.

Intressegruppen ”Psychic Readers TV Network” har lämnat in en stämningsansökan mot spelutvecklaren Rockstar. Gruppen hävdar att en av karaktärerna i det 15 år gamla spelet Grand Theft Auto (GTA) Vice City inkräktar på gruppens intellektuella egendom med en karaktär vars utseende uppges vara stulet från TV-karaktären Miss Cleo.

GTA Vice City lanserades för första gången i november 2002 till Playstation 2, spelare antar rollen som Tommy Vercetti som av det kriminella nätverk han är kopplad till skickas till den fiktiva staden Vice City för att föra nätverkets illegala affärer i den delen av USA.

Under spelets gång så stöter Tommy på en rad annorlunda, excentriska och minnesvärda karaktärer, bland annat ledaren av det haitiska gatugänget.

GTA Vice City skapar problem 15 år efter lansering

Det är denna karaktär, som i spelet går under namnet Auntie Poulet, som Rockstar har anmälts för. Karaktären bygger på en känd amerikansk TV-karaktär som gick under namnet Miss Cleo och som var ett medium med en egen TV-show dit folk kunde ringa in för att prata med Miss Cleo för att få spirituell vägledning.

Karaktären Miss Cleo spelades av Youree Dell Cleomili Harris, som var även den som stod för röstskådespelandet för just Auntie Poulet, vars fysiska utseende även baserades på Harris.

Harris gick bort under förra året och nu har Psychic Readers TV Network lämnat in en stämningsansökan mot Rockstar, som ska ha använt avbilden och karaktärsdragen från Miss Cleo för att skapa spelkaraktären Auntie Poulet.

Rockstar Games moderbolag Take Two svarat publikt på stämningsansökan och kallar den ”helt grundlös”, då Rockstar menar sig ha haft alla nödvändiga rättigheter för att skapa sin karaktär. Exakt hur mycket skadestånd Psychic Readers TV Network söker har inte specificerats, och ansökan har ännu inte prövats i domstol eller lett till en förlikning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid