Nu har Grand Theft Auto V funnits ute till PC ett par veckor, och flitiga moddare har redan hunnit sätta tänderna i att ta fram egna tillägg och justeringar till spelet. Flera rapporter har dock dykt upp om att Rockstar inte är helt glada över moddningsentusiasmen, utan att flera spelare har bannats även för moddning av enspelarläget.

Precis som sin föregångare Grand Theft Auto IV har det senaste spelet från Rockstar attraherat mängder av moddare sedan sin PC-debut förra månaden. Det finns redan tillägg för att exempelvis lägga till nya vapen, ändra karaktärernas utseende eller justera andra delar av spelmekaniken efter eget tycke. Allt fler rapporter om spelare som bannlysts från flerspelarläget antyder dock att Rockstar själva inte är så förtjusta i den snabbt växande moddnigsscenen för Grand Theft Auto V.

Flera spelare har bannats efter att ha använt modd-tillägg för online-spelande, då det trots allt kan ge obalanserade förutsättningar för spelarna. Vad som är mer bekymrande är rapporterna om spelare som bannlysts trots att de bara har moddat enspelarläget. Ett exempel på en modd som fått flera användare bannade är FOV, ett tillägg som justerar spelets synfält för att ge en mer omslutande bild.

GTA-V

Rockstar har under dagen meddelat att de inte har någonting emot moddar så länge det rör sig om estetiska sådana som inte påverkar spelmekaniken, särskilt för andra spelare. Med det sagt så finns det rapporter om spelare som blivit bannade även för rent estetiska moddar, men de fallen är svåra att bekräfta då de främst bygger på anekdoter.

Har någon av våra läsare moddat Grand Theft Auto V, och är ovanstående i så fall någonting ni råkat ut för?

Källa: Wccftech


Relaterade artiklar

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
S0urcerr0RLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Banna för FOV, om folk tycker det behövs en mod på FOV så kan jag nästan undra om inte Rockstar misslyckats med sin egen FOV i spelet.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

På nått sätt kan jag förstå att renderingsmoddar kan få Rockstar att ana oråd. Man minns ju ”wallhacksen” som lät folk fuska med genomskinliga väggar i spel för många år sen (CS om jag inte minns fel).Om ”360° spider-vision FOV” ska vara ett fusk eller inte vill jag dock inte bedöma.Singleplayer-ban låter dock lite väl extremt. Skulle säkert själv blivit bannad i detta spel om jag var lite yngre. Minns att jag moddade väldigt mycket på 80/90 talet. En av dom roligaste, snabbaste och enklaste moddarna jag gjorde brukade vara i fighting/beat’em up spel, när man bara swappade filnamn på… Läs hela »