Roccat Vulcan Aimo – Tangentbord med unik design och helt ny brytare

Titan-brytare och stilren gamingdesign

1

Vi spanar in Roccats nya tangentbord Vulcan Aimo som utrustats med en helt ny mekanisk brytare och en design som skiljer sig från många andra.

Under förra veckan blev det känt att Roccat planerar att introducera en ny typ av mekanisk brytare för tangentbord på marknaden. Nu under Computex 2018 har vi fått chansen att spana in Roccats tangentbord Vulcan Aimo som mycket riktigt har en purfärsk ny brytare.

Brytaren kallas för Roccat Titan Tactile (RTT). Enligt Roccat ska brytaren påminna en del om etablerade Cherry MX Brown men är också omkring 20 procent snabbare. Detta då brytaren har en kortare slaglängd och bottnar ut efter en kortare sträcka än många andra mekaniska brytare.

Själva plasttangenterna på tangentbordet har en väldigt lågprofildesign. Detta ger tangentbordet en annorlunda silhuett och den LED-belysning som placerats inuti själva brytarna syns väldigt tydligt.

Just namnet ”Aimo” kommer från Roccats egna belysningsmjukvara. Denna låter belysningen hos exempelvis tangentbord, headsets och datormöss att synkroniseras.

Roccat Vulcan Aimo kommer att finnas tillgänglig i tre olika utföranden. Den billigaste modellen kommer med endast blå LED-belysning och kommer att kosta omkring 1 300 kronor. Mellanmodellen som kommer med RGB-belysning men utan ett handledsstöd kommer att ha en prislapp på cirka 1 500 kronor. Den dyraste modellen med både RGB-belysning och handledsstöd går på 1 600 kronor.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jonas Klar Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jonas Klar
Medlem

Alltså, det var ganska illa med namnen redan när de döpte sakerna till ”hård” (Kova), ”ljus” (Valo), ”rak” (Suora), ”slag” (Isku), ”konst” (Taito), ”djup” (Syvä) – nu ska de gå på gamla finska personnamn också. Min morfar hette Aimo.