Det talas mycket om att ta PC-spelande till soffan och TV-bänken, men då oftast med handkontroll. För den som istället vill spela med mus och tangentbord från soffan eller fåtöljen kan Roccat nu ha lösningen – ett trådlöst tangentbord med mekaniska brytare, musmatta och handlovsstöd för användning i knät.

Ibland vill man hellre luta sig tillbaka i en soffa eller fåtölj istället för att spela vid skrivbordet, och hittills har handkontroller därför varit den ledande lösningen för spelande i vardagsrummet. Mus och tangentbord är helt enkelt lite för otympligt för att spela smidigt i en soffa, samtigt som de är optimala verktyg inte minst i många FPS-titlar.

Roccats lösning, Sova, kombinerar en rad olika funktioner i ett. Roccat har utgått ifrån ett stycke aluminium, i vilket de installerat ett tangentbord med mekaniska, bakgrundsbelysta brytare. Ovanpå utrymmet till höger om tangenterna, fortfarande i samma stycke aluminium, finns en musmatta, och under tangenterna finns ett rejält handlovsstöd.

152a

På undersidan finns stöd för att ha tangentbordet i knät, samt en kabelränna för att koppla in USB-enheter. Till exempel kan du använda en trådad mus ansluten till en av de inbyggda USB-portarna, som sedan trådlöst skickar signalen vidare till datorn. Hela paketet drivs sedan av ett batterier på undersidan.

Om ett mekaniskt tangentbord kombinerat med musmatta och trådlös USB-hubb inte är tillräckligt så kan en mobiltelefon eller liknande enhet monteras i en hållare ovanför tangentbordet, för att till exempel köra Roccats egen applikation och hålla koll på tangentbordsprofiler.

Tanken är att Sova ska vara smidig nog att använda i soffan istället för en handkontroll, men samtidigt ge en så fullständig PC-upplevelse som möjligt. Detaljen att valfri mus kan användas trådlöst är helt klart en intressant bonus, och Roccat Sova är ett projekt vi se fram emot att få se mer av framöver. Det kommer även bli intressant att höra var Roccat kan utlova för batteritid med både tangentbord, bakgrundsbelysning och inkopplad mus.

Produkten är fortfarande i utvecklingsstadiet, och vi vet ännu ingenting om varesig lanseringsdatum eller prislapp. Roccat har öppnat en hemsida för Sova, där man kan lämna kommentarer och visa sitt intresse för produkten.

Vad säger våra läsare, är produkter som Sova vad som behövs för att på allvar flytta PC-spelandet till vardagsrummet?


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Pliind Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Patrik Lind
Medlem
Patrik Lind

Tror absolut på detta! Att slippa en handkontroll som kanske inte är 100% på alla spel man har känns underbart! Särskilt nu med Steams in-house streaming 🙂 Jag säger Yay! tjejen säger förmodligen Nay! 🙂