När vi rapporterade om ryktena kring Microsoft och Sonys lanseringar under gårdagen var det vissa som undrade vad Nintendo höll på med. Har tillverkaren en konkurrent till Xbox 2 och PlayStation 3 på gång eller?
Vi vet att man satsar hårt på den mobila konsolmarknaden med Nintendo DS. Men hur är det alltså med uppföljaren till Nintendo GameCube?


Jo nu verkar det som att Nintendo planerar att lansera sin GameCube-uppföljare i samma veva som Sony introducerar sin PlayStation 3 konsol. Det vill säga i mitten av 2006.
Det finns väldigt få detaljer kring Nintendos kommande konsol men namnet ger en föraning om vad man satsar på, Nintendo Revolution är ett utvecklingsnamn som onekligen kittlar fantasin.


Samtidigt som Nintendo säger att man mer eller mindre vill synkronisera sin lansering med Sony passar man på att ge Microsoft en känga. Man påstår helt enkelt att de stressar in Xbox 2 på marknaden och av fel skäl.


”While Nintendo may be watching Sony to work out when to jump on the next generation, the company is less sold on Microsoft’s approach. ”Not that I want to ignore the Xbox,” Fils-Aime qualified, ”but certainly we believe that a rush to a new system is a mistake.””


Om detta är sunt tänkande eller helt enkelt avundsjuka låter vi dock vara osagt.


Vi hoppas få lite mer detaljerad information om Nintendo Revolution men det kommer förmodligen bara bli en börda att bära tills lanseringen äntligen är här.


Källa: GamesIndustry.biz

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid