Resident Evil 7: Biohazard är ett av de första storspelen under 2017. Redan nu har dock spelet hittat ut på torrentsidor, med kopieringsskyddet Denuvo ur vägen.

Nya Resident Evil 7: Biohazard lanserades den 24 januari, som en av vinterns mest efterlängtade speltitlar. Förutom att släppas till Playstation 4 och Xbox One lanserades den senaste titeln i spelserien även till PC redan på dag 1, skyddat av det ökända kopieringsskyddet Denuvo.

Dock har den italienska gruppen CPY lyckats bryta ner Denuvo på rekordtid. Spelet finns nu ute på flera torrentsidor, mindre än en vecka efter lanseringen. Tidigare har flera Denuvo-skyddade spel tagit upp till flera månader att knäcka, vilket var fallet med bland annat Rise of the Tomb Raider, Doom och Far Cry Primal. Exakt vad för metod som CPY använt för att kringgå Denuvo framgår inte.

Bethesda tar bort Denuvo från Doom

Nyligen bestämde sig Bethesda för att ta bort Denuvo-skyddet från spelet Doom. Anledningen till detta är att det tog cirka 4 månader innan Doom laddades upp på fildelningssajter. Vilket enligt Bethesda innebär att Denuvo hade gjort sitt jobb och hållit spelet säkert från pirater under den mest kritiska säljperioden direkt efter lansering.

Hur mycket den snabba knäckningen av Denuvo kommer att påverka försäljningen av Resident Evil 7 återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid