Star Citizen ser ut att bli något utöver det vanliga på flera plan. Rrymdspelet som fortfarande befinner sig i alphastadie är det gräsrotsfinansierade projekt som dragit in mest pengar någonsin – alla kategorier. Nu avslöjar utvecklarna att det gigantiska och spelet även kräver rekordmycket lagringsutrymme.

Star Citizen kommer låta spelare utforska rymden i en mäkta detaljerad spelvärld och projektets ambitioner har varit stora och imponerande nog för att i skrivande stund dra in närmare 75 miljoner dollar i finansiering från spelare.

De rekordstora intäkterna matchas inte bara av spelets djup och detaljer utan tydligen även av den mängd data som krävs för att spelare ska kunna njuta av Star Citizen.

I ett forumsinlägg hos utvecklarna Roberts Space Industries har speloperationschefen Jeremy Masker avslöjat att enbart spelets klientversion kommer att väga in någonstans på runt 100 gigabyte. För att över huvudtaget kunna spela Star Citizien kommer spelare med andra ord frigöra en hel del utrymme, närmare dubbelt så mycket som krävs för redan mastiga Battlefield: Hardline som kräver 60 gigabyte fritt utrymme, eller för den delen drygt 3 gånger så mycket som de 30 gigabyte som krävdes av Battlefield 4 när det lanserades.

Spelets storlek kommer även att påverka patchar och uppdateringar där Masker menar att vi kan vänta oss standarduppdateringar på 2-6 gigabyte men större patchar på mellan 14-20 gigabyte. Dessa bör dock till viss del ersätta redan tidigare lagrade filer men det råder inget tvivel om att de där SSD-enheterna på 120-128 gigabyte hänger minst sagt löst.

Källa. Eurogamer

Relaterade artiklar

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jonatan 1234567890gunnarGeriklarsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
eriklarsson
Gäst
eriklarsson

Fylla en hel SSD? Bra jämförelse, star citizen kan fylla en hel server.

gunnarG
Gäst
gunnarG

[quote name=”eriklarsson”]Fylla en hel SSD? Bra jämförelse, star citizen kan fylla en hel server.[/quote]

eller hur, jävligt dålig jämförelse

Medlem
Arne Berg

Lite fånigt att jämföra med ett enkelt spel som battlefield man får nog jämföra med mmo & då e det ju bara dubbla storleken Wow SWOTOR osv brukar hamna på en 30-60 gigg i slutändan. Så ser inte detta som nåt speciellt tycker själv bara att det e skönt med ett spel som driver på utvecklingen, istället för att anpassas till konsoller & bärbart
Blir en 500gb ssd extra för rymdspel för mig

Jonatan 1234567890
Gäst
Jonatan 1234567890

Blir rätt kostsamt om man vill ha det på en ramdisk 😛