Lanseringen av AMD:s nästa flaggskepp som baseras på TSMC:s färska tillverkningsteknik på 28nm ligger runt hörnet, och ett ingenjörsexemplar av HD 7970 har dissekerats och ställts framför kameran för utvärdering.

Imorgon lanseras Radeon HD 7970, med en helt ny arkitektur från AMD och tillverkningsteknik från TSMC. De första bilderna på kortet är av ett ingenjörsexemplar, som kan ha genomgått små ändringar innan det faktiskt når ut på marknaden. Kretskortet ska inte vara rött utan svart enligt TechPowerUp, och det ska ha en 8-pin och 6-pin-kontakter för strömförsörjning och inte två 6-pins som framställs här.

Själva GPU:n kommer i en väldigt annorlunda förpackning mot vad vi är vana vid att se då den är mer eller mindre inramad.Detta ska vara för att stabilisera trycket av kylaren så det inte enbart ligger över GPU:n. Som vi redan känner till utrustas kortet med tolv minneskretsar, som kopplas till en 384-bit minnesbuss, som kan erbjuda 50 procent högre bandbredd än föregångaren HD 6970. Intressant detalj är att kortet får en liten BIOS-switch som gör att man kan byta mellan två olika BIOS, som sparas på två separata EEPROM-chip.

HD7970_ES1 HD7970_ES2

Kortet kommer utrustat med en skärmutgångarna DVI, HDMI och två DisplayPort. Kylaren AMD satt dit är knappast den minsta vi har sett och använder sig av Vapor Chamber-tekniken som återfinns på tidigare grafikkort från företaget. Grafikkortet får en kurvig plastkåpa som gömmer alla godbitar och vars design inte har någon funktion förutom att se bra ut.

Relaterade nyheter:

Annons

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
flopperJacob HugossonthisMcKinleyDecryphe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Lite retard-feeling över spänningsdelen, för att inte tala om minnet som sitter mellan GPU och PCI-E. Misstänker att speciellt det sista kommer ställa till med problem under kyla.

flopper
Medlem
flopper

7970 världens snabbaste singel kort i morgon
6990 världens snabbaste kort i världen.

Nvidia hänger inte med längre 😆

Zelloxy
Medlem
Zelloxy

[quote name=”flopper”]7970 världens snabbaste singel kort i morgon
6990 världens snabbaste kort i världen.

Nvidia hänger inte med längre :lol:[/quote]

Ja de ligger en bit efter just nu, men det är inte så farligt med tanke på att deras drivrutiner och kontrollerprogram är så mycket bättre. CCC ser jag som malware ^^

Medlem
Wargreymon

[quote name=”flopper”]7970 världens snabbaste singel kort i morgon
6990 världens snabbaste kort i världen.

Nvidia hänger inte med längre :lol:[/quote]

Om vi ska vara petiga är väl Mars II världens snabbaste kort 😉

Mikael
Medlem
Mikael

”Grafikkortet får en kurvig plastkåpa som gömmer alla godbitar och vars design inte har någon funktion förutom att se bra ut.”

När vi nu ändå ska vara petiga, hjälper väl kåpan ändå till att rikta luftflödet så att det verkligen passerar hela vägen genom kylflänsen och sedan ut ur chassit?

flopper
Medlem
flopper

[quote name=”smartidiot89″]Jo visst gör den det, men att den får en kurvig design har ju bara med det estetiska att göra.[/quote]

Apple säljer dyra saker med snygg design.
😆

flopper
Medlem
flopper

[quote name=”wargreymon”][quote name=”flopper”]7970 världens snabbaste singel kort i morgon
6990 världens snabbaste kort i världen.

Nvidia hänger inte med längre :lol:[/quote]

Om vi ska vara petiga är väl Mars II världens snabbaste kort ;)[/quote]

Limited editions räknas helt enkelt inte.
Inte förrän ett 7970 mars edition är ute.
Äpple för äpple

Hans
Medlem
Hans

[quote name=”Zelloxy”]Ja de ligger en bit efter just nu, men det är inte så farligt med tanke på att deras drivrutiner och kontrollerprogram är så mycket bättre. CCC ser jag som malware ^^[/quote]
Tur att man slipper använda CCC – finns t.o.m. ett rent drivrutins-paket att ladda ner på ~20 meg.
Tur att man slipper använda nVidias respektive drivrutin utan deras kontrollpanel (lika mycket malware den också – min gamla dator går inte att använda med nVidias kontrollpanel utan att jag får 50 – 100 popups per minut som påstår att kortet inte hade tillräckligt med ström, vilket är helt enkelt fel).

McKinley
Medlem
McKinley

[quote name=”flopper”]7970 världens snabbaste singel kort i morgon
6990 världens snabbaste kort i världen.

Nvidia hänger inte med längre :lol:[/quote]

Världens snabbaste kort i världen lät väldigt roligt 😀

nVidia hänger inte med säger du eller menar du att AMD/ATi i över ett år har fått se sig slagna av tre grafikkort från nVidia? GTX 480, 570 och 580 presterar samtliga bättre än AMD/ATi 6970.

Vem var det som inte hängde med där egentligen?

this
Medlem
this

[quote name=”Zelloxy”][quote name=”flopper”]7970 världens snabbaste singel kort i morgon6990 världens snabbaste kort i världen. Nvidia hänger inte med längre :lol:[/quote] Ja de ligger en bit efter just nu, men det är inte så farligt med tanke på att deras drivrutiner och kontrollerprogram är så mycket bättre. CCC ser jag som malware ^^[/quote]Har du testat senaste CCC från AMD, de har ju gjort om allt för Vista och 7. Fungerar minst lika bra som nVidias motsvarighet. nVidia har dock historiskt sett legat bättre till här men om man inte hängt med på senaste tiden så kan jag förstå att man tar… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

[quote name=”McKinley”][quote name=”flopper”]7970 världens snabbaste singel kort i morgon6990 världens snabbaste kort i världen. Nvidia hänger inte med längre :lol:[/quote] Världens snabbaste kort i världen lät väldigt roligt 😀 nVidia hänger inte med säger du eller menar du att AMD/ATi i över ett år har fått se sig slagna av tre grafikkort från nVidia? GTX 480, 570 och 580 presterar samtliga bättre än AMD/ATi 6970. Vem var det som inte hängde med där egentligen?[/quote] tyvärr lever inte i det förflutna.tyckte voodoo korten var riktigt bra men sedan dess har det inte hänt mycket. med ett överklockat 7970 så droppar det… Läs hela »