Vi har rapporterat en hel del om HTPC och multimedia de senaste åren på NordicHardware. I början av 2004 tittade vi bland annat närmare på det första Media Center-systemet som lanserades i Sverige, nämligen Network Media Station Boxter.
Då var det Media Center 2004 som agerade operativsystem och gjorde ett bra jobb. Dock finns det alltid utrymmer för förbättringar och den 12 oktober i år lanserade så Microsoft sin uppföljare, Windows XP Media Center Edition 2005.
Vi har nu haft Microsofts senaste Media Center operativsystem till vårt förfogande ett par veckor och kände att det var dags för oss att ge er vår bild av det nya operativsystemet.
Resultatet har blivit en 15 sidor omfattande recension/artikel kring Microsofts senaste skapelse. Utöver en grundlig genomgång av operativsystemet har vår skribent Mårten (MjO) Johansson tagit en närmare titt på bland annat en Portabel Media Center-enhet från Creative som kan göra din Media Center-upplevelse av det mobilare slaget.
Vi täcker med andra ord hela Media Center-konceptet i vår senaste recension, som är speciellt intressant för dem som uppskattar digital underhållning i alla dess former.


”Vad det gäller Media Center 2005 som gränssnitt tycker jag nog att Microsoft har gjort framsteg i jämförelse med Media Center 2004. Användarvänligheten är förbättrad på många punkter, däribland tv-funktionen som nu har automatisk avsökning av frekvenserna. Tidigare var man tvungen att manuellt bläddra bland kanaler tills man hittade frekvenser med innehåll, något som var både svårt och tidsödande.”Läs hela recensionen på NordicHardware.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid