Det är snart dags för ett nytt år och på NH betyder det nya krafttag, speciellt inom det redaktionella. Som ni redan sett har vi fått flera nyrekryter i vår redaktion och nu är det dags för mig att presentera ännu en.


Thomas Ohlsson är vår nya monitorskribent på NordicHardware och Thomas kommer att serva er, våra läsare, med artiklar och recensioner med inriktning på monitorer. Exakt var gränsen för Thomas arbete går vill vi gärna få hjälp med. Så efter att ni läst Thomas första recension här på NH får ni gärna bidra med tips på vad vi kan titta på nästa gång inom detta område eller närliggande.


Först ut på testbänken för Thomas del har varit en LCD-monitor, ett ganska logiskt val med tanke på vart monitormarknaden är på väg.
Monitorn kommer från en mycket välkänd tillverkare, nämligen Sony.
Sony var länge en av de absolut ledande aktörerna på CRT-marknaden men försvann lite i samband med LCD-teknikens intåg.
Sony har dock gjort en nysatsning på de platta monitorerna och hur väl den slagit ut är något vi ämnar ta reda på.
Vi har testat en 19″ monitor från Sony som redan på avstånd har ett uppseendeväckande intryck, men hur ter sig monitorn på nära håll?


”LCD-skärmar tilltalar idag allt fler och fler, framförallt är det priserna som sjunkit så att de nu på allvar kan konkurrera med CRT-skärmarna. När man talar om LCD-teknikens fördelar är det ord som snygga, platsbesparande, ergonomiska som nämns.”Recension: Sony SBM-HS94P

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid