Nu var det äntligen dags för en ny moderkortsrecension här på NordicHardware och denna gång är det för AMD-plattformen.
Senaste vi tittade på AMDs Athlon 64-processorer var det modeller som använde sig av Socket 939-interfacet och även om det är en växande marknad finns Socket 754 fortfarande kvar som ett bra alternativ. Speciellt för de budgetmedvetna som bland annat kan para ihop sitt S754-moderkort med AMDs Sempron-processor för billig men ändå kraftfull prestanda.


Inför vår utbredda syning av moderkortsutbudet för Athlon 64 har vi nu tagit en närmare titt på fyra olika Socket 754-baserade moderkort från fyra olika tillverkare.
Det står snart klart att man verkligen kan skapa billiga Athlon 64-system då ett av korten kostar så lite som 700kr.


Men för att se om korten klarar kraven på prestanda och features får ni läsa vidare i vår senaste recension.


”Vi har tre olika chip med i spelet. Vi har VIA:s halvgamla K8T800, samt SiS skapelse 755, och nVidias senaste tillskott, nForce 250GB. Fokus i denna recension är inriktad på att försöka se skillnaden mellan dessa chip, samtidigt som vi naturligtvis sätter korten på spel mot varandra. Vi kör inte bara de självklara prestandatesterna, utan försöker även peta in lite andra aspekter i testandet, så som USB-prestanda, stabilitet och naturligtvis även överklockning.”Läs hela recensionen på NordicHardware.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid