Då var det återigen dags för en moderkortsrecension här på NH och denna gång är det Pentium 4-plattformen som ligger till grund för det recenserade moderkortet.
Till skillnad från de flesta Pentium 4-moderkort vi testat här på NH den senare tiden är det dock inget Intel-baserat moderkort. Kortet som kommer från den välkända komponenttillverkaren MSI heter MSI PT880 Neo-LSR och använder sig av VIAs senaste Pentium 4-chipset, VIA PT880.
Det är VIAs första Pentium 4-chipset med stöd för dubbelkanals DDR och med ett lågt pris och god prestanda är det tänkt att konkurrera med Intels väletablerade chipset.
Hur väl MSI och VIA klarat denna uppgift återstår att se. Men utan att avslöja för mycket kan vi säga att produkters priser inte alltid förtäljer hela historien.


”Företaget har emellertid aldrig riktigt gett upp hoppet om att få vara med och snaska på Intelkakan. Istället har utvecklingsteamen fått slita dag och natt för att ta fram det ultimata vapnet, VIA PT880. Okej nu blev det kanske lite väl överdrivet dramatiskt men faktum kvartstår att VIA PT880 är företagets senaste chipset för Intels processorer samt att det på pappret ser ut att kunna bli en riktigt farlig konkurrent för den monopolstinna kiseljätten.”Läs hela recensionen här.


  • Kommentera i forumet
    Annons
  • Leave a Reply

    Please Login to comment
      Subscribe  
    Notifiera vid