Att använda datorn som en multimediaanläggning är något som blir allt mer populärt. Dedikerade multimediastationer som HTPC börjar sakteliga krypa in i vardagsrummen även hos vanliga Svenssons och en av de egenskaper som en HTPC gärna ska ha är en TV-tuner.


TV-tuners till PC har funnits under många år men trots att DigitalTV långt ifrån är en nyhet på marknaden har DigitalTV-tuners till PCn varit relativt få. Fortfarande är det få stora användargränssnitt för multimediastationer som ger stöd för DTV. Inte ens Microsofts Media Center har stöd för DTV vilket verkligen känns förargligt.
PCn är i ärlighetens namn den optimala paren för digitala signaler och när jag planerade att konstruera en HTPC  för diverse ändamål var det ingen tvekan om att DigitalTV var det som gällde.


Det slutade med att vi tog in två TV-tuners från, den i Sverige relativt okända, tillverkaren TwinHan. Trots att de två tunerna är från samma tillverkare och både är ämnade för att ta emot marksända digitalTV-sändningar är de olika på flera sätt.


I vår recension tittar vi närmare på DigitalTV i sin helhet och utvärderar funktionen på de två tuners vi testat. Vi bjuder även på flera trevliga filmklipp och skärmdumpar som verkligen visar potentialen för DTV.


”Det enda som är helt uppenbart är att DTV (DigitalTV) är här för att stanna och för dem som nyttjar en storbildsdisplay av någon sort, speciellt digitala varianter (LCD-monitorer/projektorer, bakprojektions TV-apparater, plasma-TV m.m.), ska man inte ens fundera på vanliga analoga TV-sändningar.”Läs hela recensionen här.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid