Det var ett tag sen sist men nu är det återigen dags för en processorrecension här på Nordichardware och denna gång är det AMD senaste alster som synas i sömmarna.
Idag lanserar nämligen AMD två nya flaggskepp på desktopmarknaden, Athlon 64 FX-55 och Athlon 64 4000+.
Dessa bestar till processorer ska ytterligare befästa AMDs placering som prestandaledare på desktopmarknaden och förmodligen kan vi i dessa processorer se slutet på en era av 130nm baserade Athlon 64-processorer.
AMD har redan börjat smyga in flertalet 90nm-processorer på marknaden och 130nm-tekniken går mot sitt öde men det finns fortfarande liv i tekniken då man baserar både FX-55 och 4000+ på den äldre 130nm-kärnan.
Vi har genom ett tjugotal tester och drygt 200 uppmätta resultat positionerat AMD nya processorer på marknaden. Vi har även pressat 130nm-tekniken till sitt yttersta genom överklockning och resultaten finns att hämta i vår senaste recension.


”Intel hade en storperiod månaderna före AMDs lansering av K8-kärnan där AMD hade svårt att hänga med i toppen med sin något föråldrade K7-arkitektur. Men AMDs helhjärtade satsning på K8-arkitekturen har onekligen visat sig vara helt rätt. Sedan introduceringen av Athlon64 och Opteron som var de första K8-baserade processorerna har intresset och populariteten ökat stadigt för AMD.”Läs hela recensionen på NordicHardware.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid