Razer dammar av de gamla klassiska modellerna Mamba, Diamondback och Orochi och matar dem fulla med moderna komponenter samt ger dem ett ansiktslyft. Bland annat fullt RGB-stöd, ställbara brytare och sensorer med upp till 16 000 DPI i upplösning.

Under IFA 2015 passar vi på att kika in hos Razer för att se vilka nyheter de tagit med sig till en av världens största elektronikmässor. Det är möss överallt men vi fastnar för tre klassiker som nu har fått ny kostym och minst sagt uppfräschade specifikationer. 

Razer Mamba

Enligt Razer själva så ska nya Mamban vara världens bästa gamingmus. En uttrycks som inte tycks vara nog uttjatat men vi kan inte sticka under stolen med att nya Mamban bjuder på imponerande specifikationer och funktioner. Deras nya 5G VCSEL-sensor (laser) som bygger på Philips Twin Eye kan leverera upp till 16 000 DPI i upplösning och 1 000 hertz polling rate vilket är något som vår musexpert Johan redan testat i Svenska musguiden på den trådade varianten av nya Mamban, Mamba Tournament Edition. Skillnaden mellan Mamba och Mamba Tournament Edition är att nya Mamban är trådlös och ska kunna levera en responstid som kan tillfredställa vilken gamer som helt men det finns även möjlighet till att ansluta kabel.

Vad som gör Mamba unik är de ställbara motstånden i brytarna för vänster- och högerklick vilket gör det möjligt för användare att ställa in klickmotståndet precis så hårt eller lätt som man önskar. Dety här är en funktion som tyvärr saknas på Tournament Edition.

Den utlovade battritiden är upp till 20 timmars speltid med nya Mamban och laddning sker via dockningsstationen likt andra trådlösa möss från Razer. Razer Mamba är Razers nya absoluta premiummus, men smakar det så kostar det och nya Mamban förväntas dyka upp i butik under oktober med en prislapp på cirka 1 800 kronor.

Razer Diamondback

Razers första Diamondback lanserades redan under 2004 och har sedan dess uppdaterats i utseende och specifikationer fram till 2007. Nu är det alltså dags igen och Razer att damma av denna klenod genom att klämma in deras nya 5G VCSEL-sensor vilket i själva verket är en Philips Twin Eye sensor som vi även hittar i Mamba TE som vi testade för ett tag sedan i Svenska musguiden. Razers vidareutveckling av Twin Eye sensorn har stöd för smått otroliga 16 000 DPI i upplösning och givetvis 1 000 hertz uppdateringsfrekvens.

Razer ska ha arbetat ytterligare med den ambidextriösa formfaktorn hos Diamondback för att göra den ännu bättre och på så vis passa flera användare i smaken. Höger- eller vänsterhänt, finger-, klo-, eller handflategrepp ska inte spela någon roll utan här säger sig Razer ha hittat en perfekt balans för alla typer av användare. Vi ser även att nya Diamondback har fått gummerade sidor för att öka greppet och givetvis stöd för full RGB belysning runt musen samt vid scrollhjulet och logotypen.

Nya diamondback har 7 programmeringsbara knappar och fortsätter likt sina föregångare att vara en lättviktare som väger in på ca 90 gram. Den nygamla klassikern förväntas dyka upp i svensk handel under oktober månad för cirka 1 000 kronor.

Razer Orochi

Gamla Orochi får ett ansiktslyft och ett förbättrat grepp och stöd för både trådat utförande samt Bluetooth 4.0 LE anslutning vilket gör den till en råtta lämpad för gamers på resande for som söker en liten och trådlös gamingmus. Nya Orochi använder Razers tidigare 4G VCSEL-sensor vilket är en Philips PLN 2034 sensor som är ett bra val av sensor sett till batteriförbrukning då det är en av de strömsnålare sensorerna på marknaden med stöd för upp till 8 200 DPI och 1 000 hertz pollingrate i trådat utförande och 125 hertz i trådlöst utförande.

Sensorn i kombination med ett par kapabla batterier och stöd för Bluetooth LE ska ge nya Orochi en total batteritid på häpnandsvöckande 60 timmars spelande eller sju månaders normal användning enligt Razer. Förutom detta så har nya Orochi givetvis även stöd för fullt anpassningsbar RGB-belysning.

Vi har redan testat Razer 5G-sensorn

mus guidenOm du vill veta mer om hur Razers nya 5G-sensor presterar så kan ni redan nu läsa det fullständiga testet av Mamba Tournament Edition i Svenska musguiden. En köp- och jämförelseguide för dig som är på jakt efter ny datormus.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Fler nyheter från IFA:

Ta mig direkt till testet av Razer Mamba Tournament Edition.

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
pa1983TobberianDjinn1982lowngcawttimmyyy Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Oskar Larsson
Medlem
Oskar Larsson

Hatar allt som har med chroma att göra, speciellt på möss och headset. Funderade på en ny Deathadder för ett tag sen men det finns ju bara Chroma-varianten som går för 700kr+, helt orimligt… Min Deathadder 3.5g som jag fortfarande använder gick för runt 450kr vill jag minnas, och det var nästan i det dyraste laget för en mus…

timmyyy
Gäst
timmyyy

Blev så jäkla glad när de nämnde att diamondback skulle göra comeback. Men efter att ha sett prislappen för en blir det nog ingen diamondback för mig…

David Modig
Medlem
David Modig

OMG NY DIAMONDBACK!?
Bryr mig inte om prislappen, jag SKA ha en!

Jag har saknat dig så 😥

Djinn
Medlem
Djinn

Kör en G602 tar dessa alla dagar i veckan samt hälften så dyr som nya Mamba

Tobberian
Medlem
Tobberian

Priset=bojkott (dock laser så det var de samma).

pa1983
Medlem
pa1983

Aldrig gillat deras möss och vet igen som använt dom. Klämde på en på DH för många år sedan och det var det mest icke ergonomiska jag prövat. Alla var överens om att det var ren skit då så ser inte varför man ska betala dessa pengar för vad som framstår på videon som plastig överreklamerat skräp.