Razer är främst kända för sin datorkringutrustning med gamingfokus, men på senare tid har företaget även börjat utforska andra produktområden – däribland ljudprodukter. Nu visar de upp en portabel miniversion av sin soundbar-högtalare Leviathan, som bland annat kan användas för mobilsamtal och länkas samman med andra högtalare.

Hittills har Razer fått förhållandevis god respons på sina ljudprodukter i premiumsegmentet, där exempelvis bordsmikrofonen Seiren har belönats med en utmärkelse i Svenska Headsetguiden och högtalarkitet Leviathan har fått god kritik. Sistnämnda har nu fått en mer mobilinriktad lillebror: Leviathan Mini.

Virtuellt surroundljud i miniformat

Med sina 12 watt har den portabla högtalaren har bara hälften så hög effekt som sin stationära storerbror, men väger upp med en rad nya finesser. Det finns högtalarelemen på både fram- och baksidan av enheten för ge ett mer rundstrålande snarare än riktat ljud, samt stöd för virtuellt 5.1-surround. Ljudet strömmas över Bluetooth 4.0 och AptX, och har du flera Leviathan Mini till hands kan dessa länkas samman för att fylla rummet med ljud ytterligare. Det finns även en inbyggd mikrofon som kan användas för brusreducerade högtalarsamtal via en parkopplad mobiltelefon.

Läs även:Razer Seiren och Antlion ModMic 4.0 – Dedikerade mikrofoner för den kräsne

Razer utlovar en batteritid på 10 timmar från det inbyggda batteriet på 2 600 milliamperetimmar. Prislappen landar på 180 dollar, så räkna med ett svenskt pris på uppåt 1 500 – 1 800 kronor inklusive moms. När Leviathan Mini dyker upp i svenska butiker är fortfarande oklart.

Bild: Engadget

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid