Razer lanserar en uppdaterad version av datormusen Viper med en polling rate på 8 000 Hz, Epic Games Store gav bort rejält många spelkopior förra året och Intel sägs vända sig till TSMC för hjälp med tillverkning på 3 nanometer.

Vad har hänt under veckan? Razer har avtäckt en nyversion av sin klassiska datormus Viper. Nu med ännu högre polling rate som enligt tillverkaren ska hjälpa motverka mikrolagg och andra irritationsmoment för spelare. Epic Games Store hade ett starkt år 2020 och lyckades håva in en hel del stålar samt ge bort riktigt många spel genom sitt program med minst en gratis speltitel varje vecka. Samtidigt ska Intel enligt uppgifter ha börjat vända sig till TSMC för hjälp med kretstillverkning när 3 nm väl blir aktuellt.

 

Epic Games Store

Epic Games Store ger bort nästan 750 miljoner spel

Epic Games har i ett blogginlägg dedikerat till år 2020 går företaget igenom en del statistik för sin plattform Epic Games Store. Bland annat ska nästa 750 miljoner spelkopior ha getts bort till plattformens användare under året. Plattformen ska även ha genererat omkring 700 miljoner dollar där 265 miljoner lagts på spel som inte varit från Epic Game själva och 435 miljoner dollar lades på företagets egna spel. Inte helt förvånansvärt är det den fortsatt populära titeln Fortnite som står för mycket av detta.

Läs mer hos Kitguru.

 

Razer uppdaterar Viper

Razers spelmus Viper har nu uppdaterats och kan nu skryta med en polling rate på 8 000 Hz och en optisk sensor kapabel att förse spelare med upp till 20 000 DPI. Genom ökad polling rate kommer spelmusen med en input-fördröjning på endast en åttondel av en sekund. Det ska även hjälpa mot mikrolagg enligt Razer själva.

Läs mer hos Techpowerup.

 

Rocket Lake-S Core i5-11400 Rocket Lakes

Intel sägs ha skrivit avtal med TSMC

Intel påstås ha skrivit avtal med TSMC för att få hjälp med kommande massproduktion. Mer specifikt ska det handla om kretsar som tillverkas på tre nanometers tillverkningsteknik som förväntas inledas under 2022 års andra halva. Visar sig denna rapport stämma skulle Intel komma att bli den näst-största kunden hos TSMC med Apple på fortsatt förstaplats.

Läs mer hos Wccftech.

 

Samsungs klockor får EKG och blodtryck i februari

Under veckan har Samsung blivit den andra stora tillverkaren av smarta klockor att bekräfta en lansering av en funktion för EKG. Den nya funktionen är sedan tidigare inbyggd i företagets Galaxy Watch Active 2 och Galaxy Watch 3. Funktionen kommer till den förstnämnda modellen ett och ett halvt år efter sin lansering. Klockorna får dessutom stöd för blodtrycksmätning, vilket saknas i till exempel Apple Watch.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid