Inte långt efter att Nvidia utannonserat sin nya serie grafikkretsar för bärbara datorer så lyfter Razer på skynket för 2014 års upplaga av sin bärbara speldator Razer Blade. Nytt för i år är dels GTX 870M-grafikkretsen, men även en 14 tums IGZO-panel med 3 200 x 1 800 pixlar.

Förra året introducerade Razer sin premiumdator Blade, med en tunn, minimal design och en formfaktor byggd kring en 14-tumsskärm. Modellen fick en del kritik för skärmens förhållandevis låga upplösning på 1 600 x 900 pixlar i kombination med en prislapp på över 2 000 dollar, och i årets upplaga tar Razer i från tårna för att leverera mer hårdvara för de pengarna.

Den största uppdateringen hos årets upplaga är den Sharp-tillverkade IGZO-panelen med 3 200 x 1 800 pixlar, och som därmed fyrdubblar mängden pixlar från förra årets version. Skärmen har multitouch för interaktion med Windows 8.1 och drivs av en nyligen utannonserad GTX 870M-krets från Nvidia, med 1 344 CUDA-kärnor och 3 gigabyte dedikerat GDDR5-minne.

razer_blade_2014_2

Lagringen kommer form av en 128, 256 eller 512 gigabytes SSD i PCIe-baserat M.2-format och CPU-prestandan levereras av en fyrkärnig Intel Core i7-4702HQ-processor tillsammans med 8 gigabyte internminne. Trots uppgraderingarna är det fortfarande en väldigt slimmad maskin, som mäter in på 345 x 235 x 19,9 millimeter. Modellen är med sina 2,03 kilo lite tyngre än förra årets modell.

Som en dator anpassad för spelare kommer Blade med en del extrafunktioner från Razer, däribland ett bakgrundsbelyst tangentbord med anti-ghosting och Razers spelmjukvara Synapse 2.0 förinstallerat. Nvidia-grafikkretsen har den nya Battery Boost-funktionen som ska hjälpa till att förlänga Blades batteritid till upp till 6 timmar under normalt användande, eller 2-3 timmar vid spelande.

Intressant kuriosa är att Razer enligt uppgifter betalde 380 000 dollar enkom för att tillverka USB 3.0-kontakter med samma gröna färgnyans som sin logotyp. Detta då Razers giftgröna färgnyans inte fanns att tillgå och krävde ett eget team av specialister för att få till rätt gröna nyans på kontakterna så att man matchade själva logotypen. Ett tydligt tecken på företagets detaljtänk om inget annat.

Prislappen börjar på ganska saftiga 2 199 dollar med 128 gigabytes SSD, och leveranserna bör inledas under nästa månad. Mer information finns på Razers produktsida.


Relaterade artiklar

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Perry81JalawaRFribergTobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobberian
Medlem
Tobberian

Nära.. men 20 ppi mindre än Toshibas 4k laptops på 282ppi.

RFriberg
Gäst

Jag vill ha en sån här, men de kommer väl inte gå att beställa i Sverige?
Och om det skulle gå så lär de väl inte komma med svensk/nordisk tangentbordslayout?

/R

Perry81
Gäst
Perry81

Varför denna hype mot högre upplösningar på så små displayer/skärmar? Ska du köra den höga upplösningen på 14 tum kommer ikoner/texter/bilder m.m. bli pyttesmå. Visst då kan du förstora upp dom genom funktioner i Windows, men vad är då meningen? Då kan man lika väl köra ”vanlig” upplösning på t.ex. 1080p?

När det gäller att köra saker på projektorer eller STORA TVs eller skärmar, då är det en annan femma. MEn fattar verkligen inte varför i mobiler eller bärbara datorer?

Medlem

[quote name=”Perry81″]Varför denna hype mot högre upplösningar på så små displayer/skärmar? Ska du köra den höga upplösningen på 14 tum kommer ikoner/texter/bilder m.m. bli pyttesmå. Visst då kan du förstora upp dom genom funktioner i Windows, men vad är då meningen? Då kan man lika väl köra ”vanlig” upplösning på t.ex. 1080p? När det gäller att köra saker på projektorer eller STORA TVs eller skärmar, då är det en annan femma. MEn fattar verkligen inte varför i mobiler eller bärbara datorer?[/quote] Du får ett annat djup i bilden, då det är en gaming dator så kan det vara guld värt… Läs hela »

Jalawa
Gäst
Jalawa

Går den att beställa för oss i Sverige? Den ser ju riktigt nice ut.

Perry81
Gäst
Perry81

[quote name=”Hultin”][quote name=”Perry81″]Varför denna hype mot högre upplösningar på så små displayer/skärmar? Ska du köra den höga upplösningen på 14 tum kommer ikoner/texter/bilder m.m. bli pyttesmå. Visst då kan du förstora upp dom genom funktioner i Windows, men vad är då meningen? Då kan man lika väl köra ”vanlig” upplösning på t.ex. 1080p? När det gäller att köra saker på projektorer eller STORA TVs eller skärmar, då är det en annan femma. MEn fattar verkligen inte varför i mobiler eller bärbara datorer?[/quote] Du får ett annat djup i bilden, då det är en gaming dator så kan det vara guld… Läs hela »