Razer Forge TV är Razers svar på Nvidia Shield och är en multifunktionell spelkonsol som likt Shield baseras på Android TV. Med en Qualcomm Snapdragon 805 som styrkrets och därmed en integrerad Adreno 420 grafikkrets så ska Forge TV klara av de mest grafikkrävande Androidspelen som finns ute idag.

gallery-06 

Razer Forge TV
Operativsystem Android 5.0 Lollipop
Chipset Qualcomm Snapdragon 805
CPU Quad-Core Krait 450 2,5 Ghz
GPU Adreno 420
RAM-minne 2 GB
Lagring 16 GB
Anslutningar Bluetooth 4.1, Wifi 802.11ac, Gigabit ethernet, HDMI 1.4, USB 3.0 och DC ström
Dimensioner 105 x 105 x 17 mm

Razers minikonsol Forge TV fungerar både som mediaspelare och gamingkonsol för de tyngsta Android-spelen som finns ute idag. Med stöd för Google Cast och Razers funktion ”Power to play” så kan spelare fortsätta där man slutar spelet på en surfplatta och fortsätta på Forge TV med sina vänner då konsolen stödjer upp till 4 handkontroller samtidigt.

IMG_2353

Handkontrollen Razer Serval är framtagen för Forge TV men är Bluetooth-baserad och ska fungera med vilken Android-enhet som helst. Designen påminner mycket om Xbox 360-handkontrollen men den känns tyvärr inte lika kvalitativ. De fyra tumknapparna (A,B,X och Y) är klickknappar och har i princip ingen slaglängd. Det är förstås väldigt personligt vilken typ av knappar man föredrar men det här är den första handkontrollen för konsol som vi sett det på och de känns inte lika hållbara som konkurrenternas. Enligt uppgift så ska det medfölja ett telefonstativ till Sevral så att alla spelare kan nyttja ”Power to Play”-funktionen.

Strömma dina PC-spel lokalt

Razer svar på Nvidias Grid blir appen Cortex, en lokal variant av strömning där spelaren ska kunna strömma sina PC-spel lokalt hemma till TV:n och spela dem där. Forge TV ska kunna justera upplösningen enligt bandbredd. Hur väl det fungerar återstår att se då Cortex ännu inte är lanserat.

Det gör att Forge TV känns som en i mängden Android-baserade minikonsoler på marknaden och rent prismässigt så kommer Forge TV att säljas för 99 dollar eller 149 dollar om du vill ha handkontrollen Serval också. Lägg därtill 40 dollar för Cortex vilket blir 189 dollar för hela kalaset. För det totalpriset är vi inte riktigt övertygade av Razer Forge TV men det är lite upp till hur väl Cortex kommer fungera. Razer planerar att ha Forge TV ute på marknaden under våren i betaversion.

Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid