Razer associeras huvudsakligen med speltillbehör som möss, musmattor och tangentbord, men vill nu även ta en plats i rampljuset för mjukvara. Detta genom sin kommunikationsplattform Comms, som kombinerar VoIP- meddelande- och chattfunktionalitet med ett gränssnitt som ska smälta in i spel.

Det råder ingen brist på tjänster för att kommunicera mellan datorspelare, och till de mest populära hör exempelvis Skype, Ventrilo och Teamspeak. Razers bidrag till scenen heter Comms, som började som ett fritidsprojekt bland företagets programmerare. Tjänsten, som idag släppts som publik beta, har inbyggd funktionalitet för VoIP-samtal, meddelandetjänst och chatt.

screen2

Enligt Razer är problemet med existerande tjänster att användaren måste minimera spelet för att kommunicera, och tanken med Comms är att det istället ska smälta in och kunna användas utan att distraheras från sessionen. I exempelvis Steam finns integrering genom notiser och kortkommando för att komma åt kommunikationen, men Razer vill ta steget längre och baka in Comms gränssnitt direkt i spelet.

Detta görs genom att Comms placerar fönster framför spelet, även i helskärm, som kan anpassas i storlek och position. Dessa fönster ger delvis information, exempelvis nya meddelanden eller indikation om vem som pratar i ett röstsamtal, men kan även användas för att skriva meddelanden eller svara på respektive avsluta samtal. 

screen1

Comms finns i dagsläget endast till Windows, och kan laddas ner på Razers hemsida här. Har någon av våra läsare testat Comms, och vad fick ni i så fall för intryck?


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anders NilssonDennis T Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anders Nilsson
Medlem

Jag har testat och röstkvalitén är grym, likaså brusreduceringen. Brukar använda Skype där ett svagt brus uppstår när ingen snackar. Det tog Razer Comms bort.

Däremot är klienten instabil och lite oanvändarvänlig, men rent överlag så är det faktiskt en riktigt bra bas!

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

Fräsigt. Om dom nu kan få den att funka på samma vis som Ventrilo/teamspeak/mumble att man inte behöver tabba ur för att använda den – såvida man inte vill skriva något i chattfönstret där – (vilket är lite knasigt, kanske) så varför inte? Kan ju vara ett alternativ istället för någon av dem andra.

Anders Nilsson
Medlem

[quote name=”Dennis T”]Fräsigt. Om dom nu kan få den att funka på samma vis som Ventrilo/teamspeak/mumble att man inte behöver tabba ur för att använda den – såvida man inte vill skriva något i chattfönstret där – (vilket är lite knasigt, kanske) så varför inte? Kan ju vara ett alternativ istället för någon av dem andra.[/quote]När jag testat så får man exakt samma interface i spelet som på skrivbordet 🙂