Slutledning

Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse där vi nu inkluderar mikrofoner. De två första modellerna i guiden är från Razer respektive Antlion. För de som vill lära sig mer om headset och ljud, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är intressantast idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även dessa två modeller finns representerade. Här nedan följer samtidigt en summering av vårt senaste tillskott i guiden.

Razer Seiren

Razer behöver väl vid det här laget knappast någon introduktion, med lång erfarenhet inom gamingbranschen har företaget lanserat gamingprodukt efter gamingprodukt. Vanligtvis brukar det vara möss, tangentbord eller headset som lanseras men den här gången är det lite av en unik produkt. Och den här gången inriktar sig Razer inte nödvändigtvis direkt åt gamers, utan mer åt livestreamers, podcastinspelning eller Youtubeuppladdningar. Områden där ljudkvalité står i fokus för att leverera en bra produkt. Något som inte nödvändigtvis har varit ett område Razer har varit bra på innan.

Tvärtemot så gör Razer en övertygande debut med deras Seiren och leverar en produkt med bra ljudkvalité, gedigen konstruktion och en välutrustad lösning. Prislappen är ganska vältilltagen men faktiskt något lägre än Blue Microphones Yeti Pro vars specifikationer är närmast identiska, vilket leder oss till att tro att Seiren är en licensierad produkt med Razers egen design. Det är egentligen inte något negativt utan Razer använder sig av beprövad teknik för att leverera något till en större publik som inte Blue har tillgång till.

20150121_144008

”Razer debuterar med lite av en klockren produkt där den passar perfekt för dig som sysslar med seriösa livestreams, podcasts och Youtube-inspelningar. Ljudkvalitén slår allt annat vi testat och det finns inget bakgrundsbrus att nämna. Byggkvalitén är bra men vi hade gärna sett att Razer lagt till det lilla extra med bättre reglage. En mycket bra produkt för sitt syfte.” – Svenska Headset-guiden 2015-02-06

Lägstapris på prisjakt.se:

 

Antlion Modmic 4.0

Antlion är ett amerikanskt företag vars grundare tröttnade på headset med bra ljud men kassa mikrofoner och skapade deras Modmic. En produkt som gör att du kan använda en mikrofon på vilka hörlurar eller headset som du vill. Vilket öppnar upp för alla möjliga konfigurationer, eller varför inte använda Modmic till dina Sennheiser HD 800.

images/labswedish/artiklar/NordicHardware/awards/fullimages/NordicHardware_award_BraKop_darkgreen.pngLjudkvalitén är riktigt bra men kan inte riktigt mäta sig med de allra bästa mikrofonerna i vår headsetguide. Bakgrundsbruset är minimalt men byggkvalitén kunde varit snäppet bättre då plasten känns lite för billig. I svenska butiker ligger priset lite olika som nämnt innan, mellan 499 och 599 och kommer förhoppningsvis till lite fler butiker i framtiden.

Vi kan helt klart rekommendera Antlions Modmic, en riktigt bra produkt som leverar mer eller mindre allt man kan begära. Den är nu uppe i version 4.0 som dessutom har skett på ganska kort tid, så Antlion satsar hårt på att förbättra sin produkt och vi ser fram emot vad som kommer förbättras i kommande versioner.

modmic6

 ”Antlions Modmic år en tiopoängare för sin flexiblitet, så länge du har ett fäste kan du använda mikrofonen på vilket headset du vill. Detta öppnar upp för mycket intressanta konfigurationer och alternativ. Ljudkvalitén är fullt godkänd men kan inte riktigt mäta sig med de bästa mikrofonerna i vår guide, priset ligger också något högt men kan vara värt det just för sitt breda användningsområde.” – Svenska Headset-guiden 2015-02-06

Lägstapris på prisjakt.se: ej listad

 

Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Headsetguiden

Mikrofontesterna gör debut i vår guide och först ut är Razer Seiren och Antlion Modmic, som båda snor åt sig vars en utmärkelse. Sennheisers PC 360 G4ME har utgått och då det inte går att köpa längre så tappar den sin rekommenderade utmärkelse.

Läs mer i Svenska headsetguiden

Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med mikrofonmätningar, prisjämförelser och specifikationer i Svenska headsetguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt headsetköp. Vill du ta dig direkt till headsetguidens sammanfattning och utmärkelser så hittar du det här.

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!

Innehåll

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Känns som att man lika gjärna kan gå till en vanlig musikaffär & köpa en riktig mick istället