Antlion ModMic 4.0

Nästa mikrofon på tapeten just nu är från amerikanska Antlion vars ModMic verkligen har blivit populär hos många som känner att ljudkvalitén hos mikrofonen i dagens headset inte räcker till eller har fäst sig vid ett par hörlurar och vill använda dem vid datorn.

Det Modmic tillåter är att man helt enkelt kan behålla sina nuvarande hörlurar och bara fästa en mikrofonen på sidan. En riktigt smart lösning för hörlursentusiaster, men håller ljudkvalitén på Modmic en bra nivå och kan den mäta sig med de bästa mikrofonerna i vår headsetguide?modmic1

Specifikationer  
Frekvensomfång 100 – 10 000 Hz
Känslighet 38 dB +/- 3dB
Impedans 2 200 Ohm
Signal-to-Noise Ratio >50+ dB

Antlion har jobbat med lite olika versioner under något års period och är idag uppe i version 4.0. Modellen vi har i vårt teslabb idag är 4.0 med mute-funktion. Den finns även något billigare utan mute-funktion men vi råder er att hålla koll på vad ni beställer så det blir rätt. Förut behövde man importera från USA vilket ger extrakostnader som moms och dyr frakt men fler och fler svenska butiker börjar få in Modmic för beställning.

Mikrofonen levereras i ett ett kartongsfordral med ett hårt fordral för att skydda ömtåliga delar vid transport.

modmic4

Fordralet håller riktigt hög kvalité och ger en skön lyxig känsla vilket gör mycket för första intrycket.

modmic5

Inuti förpackningen finner vi mikrofonen, instruktionsmanual, fästanordning för ett extra headset samt en rengöringsduk försedd med 70 procent isopropylakolhol för rengöring av fästytan.

modmic6

Värt att tänka på är att kabeln är väldigt lång och mäter hela 3,3 meter, ungefär 25 centimeter från mikrofonen sitter ett avstängningsreglage.

modmic_mounted

Kvalitetsmässigt är det inget sensationellt men konstruktionen är gjord så att det känns som ytterst få delar skulle kunna gå sönder. Mikrofonen i sig är gjord av hård plast som sedan går över till en gummerad stålled som är flexibel och böjbar. Bommen i sig är 17,5 centimeter vilket gör att det borde sitta på rätt sätt på mer eller mindre alla hörlurar på marknaden. Problemet är nog snarare att hitta något ställe som passar bra där den kan sitta på just dina lurar.

Inspelningskvalité och sammanfattning

Ljudkvalitén på mikrofonen är mycket god men volymen är något låg och ett svagt brus kan höras. Bakgrundsljud hålls nere dock och det är inte mycket kringliggande ljud som hörs. Slutresultat är en mikrofon som håller god ljudkvalité och står sig väl mot många headsetmodeller i vår guide – det når inte upp till de allra bästa men är på god väg. Något vi gärna hade sett förbättras utöver ännu bättre ljudkvalité är en överlag bättre kvalitetskänsla. Ett par exempel med bättre ljudkvalité som vi har testat är exempelvis Sennheisers utbud, Audio-Technicas modeller och Qpads QH-1339, men samtidigt är detta headset som kostar från 2 000 kronor och uppåt.

Nedan är ett klipp för jämförelse, det är från Qpad QH-1339 som toppar listan över bästa mikrofon i vår headsetguide.

I svenska butiker kostar Antlion Modmic mellan 500 och 600 kronor vilket är en del pengar för en mikrofon, något som man får inkludera i värdet är att man kan fästa den på precis vilka hörlurar man vill.

Contents

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Ase
9 Årtal sedan

Känns som att man lika gjärna kan gå till en vanlig musikaffär & köpa en riktig mick istället