Att ha ett grymt ljud när man sitter och spelar är viktigt, men vad många glömmer är att du själv ska höras bra när du sitter och spelar tillsammans med dina kamrater. Två alternativa lösningar dyker upp i testlabbet och Svenska headsetguiden – som på olika sätt gör att du kan behålla din nuvarande konfiguration.

Mikrofoner är något som länge har legat i skymundan vid kommunikation via nätet. Sitter du och pratar med dina kompisar på Skype eller Mumble finns där säkert personer som brusar konstant, låter som de sitter i en tom pantburk och pratar eller vars mikrofoner tar upp såpass mycket omkringliggande ljud så du hör vad deras granne håller på med.

Vi är väldigt kritiska angående kvalitén på mikrofoner i vår headsetguide och drar ner ganska hårt på omdömet om vissa kriterier inte nås. Ljud är väldigt viktigt, vare sig det är genom ett par hörlurar eller genom en mikrofon så utgör det nästan hela upplvelsen framför datorn oavsett om det gäller spel, musik, film eller Skype-samtal med dina närmaste. Däremot verkar trenden vända och nu börjar det dyka upp allt fler ljudprodukter som riktar sig mer åt att faktiskt låta bra och inte bara fokusera på ett starkt varumärke, något som har behövts under alldeles för lång tid.

Vi ska titta närmare på två olika mikrofoner som har fått ganska mycket uppmärksamhet den senaste tiden, Razer står för den första mikrofonen och riktar sig åt dig som vill spela in podcasts, köra livekommentarer på streamingsidor eller helt enkelt vill spela in ljud med hög kvalité, medan Antlion står för en mikrofon tänkt att förvandla dina favorithörlurar till ett premiumheadset.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Känns som att man lika gjärna kan gå till en vanlig musikaffär & köpa en riktig mick istället