Razer Project Ariana förvandlar ditt vardagsrum till en spelexplosion

Razers 4K-projektor ger en mäktig spelupplevelse

12

Razer Project Ariana är en smart gamingprojektor som tillsammans med din bildskärm skapar en mäktig om än udda spelinlevelse i vardagsrummet.

Razer stal showen på CES med sin monsterlaptop Project Valerie. Men sett till unik spelupplevelse och bildyta får Valerie se sig slagen av systern Ariana.

Project Ariana är på pappret en 4K-videoprojektor men har en annan uppgift än att visa din primära bildkälla. Project Ariana används nämligen i kombination med en bildskärm eller TV. Projektorn riktas mot skärmen och projicerar sedan en bild endast utanför själva skärmens kanter. Ariana kan ses som Philips Ambilight-teknik på en rejäl dos steroider. Istället för olikfärgat ljus projicerar nämligen Ariana renderad grafik från dina spel direkt på väggen runt om din skärm. Medan grafiken är rejält uttänjd ger det faktiskt extra bildinformation jämfört med om du stänger av projektorn. Med andra ord krävs det att spel är medvetna om att Ariana används och renderar extra data för detta ändamål.

Ett ultrabrett fisheye-objektiv och dubbla 3D-kameror ser till att projektorbilden automatiskt kalibreras efter ljussättningen och möblerna i ditt rum. Ariana ser även till att bara projicera bild utanför bildskärmens kanter för att inte skapa reflektioner.

Project Ariana ger wow-känsla

När vi fick testa Project Ariana på CES blev vi positivt överraskade att projektorsystemet, likt extra skärmar, faktiskt breddar synfältet. Det utdragna och något suddiga periferiseendet som Ariana skapar ger en häftig wow-känsla och kan faktiskt även ge än en direkt fördel i spel med bättre överblick av slagfältet.

Som visades i Razers tillfälliga vardagsrum på CES ska Ariana även vara synkroniserad med allt från tangentbord, möss och glödlampor genom Razer Chroma. Vilket bokstavligen talat får hela ditt hem att se ut som en färgsprakande explosion när du spelar dina favoritspel.

I dagsläget är Project Ariana bara ett koncept och det enda spel som stödjer tekniken är just det demonstrerade Shadow Warrior 2. Razers förhoppning är att få en färdig produkt på marknaden i år eller under 2018. Vad en 4K-projektor för bakprojektion skulle kosta är samtidigt en gåta.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid