Razer fortsätter sin satsning på smartphone menade för gaming och har nu avtäckt generation två av sin mobiltelefon som får det fantasifulla namnet Razer Phone 2.

Razer har nu avtäckt sin Razer Phone 2 som håller kvar vid samma inriktning på mobilgaming som sin föregångare. Den nya modellen kommer med en uppdaterad estetisk design och ett antal hårdvaruuppgraderingar jämfört med den förra generationens telefon.

Att använda sin smartphone som en portabel spelkonsol är en trend som ser ut att få mer och mer fotfäste på marknaden. Razer har fått sällskap av andra tillverkare som Asus med deras ROG Phone och Xiaomi med sin modell kallad Black Shark. Asus modell har alldeles nyligen lanserats i Sverige och nu har Razer avtäckt generation två av sin satsning.

När det kommer till den skärm som Razer Phone 2 utrustats med handlar det om en 5,7 tum stor LCD-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 hertz (Hz) likt sin föregångare och en upplösning på 1 440 x 2 560 pixlar. Den maximala ljusstyrkan listas som 280 nits och telefonen kommer även med stöd för High Dynamic Range (HDR).

Under huven hittas en systemkrets i form av Snapdragon 845 från Qualcomm, åtta gigabyte (GB) internminne och 64 gigabyte intern lagringskapacitet. Lagring kan även utökas med ett microSD-kort med en kapacitet på upp till en terabyte (TB).

 Razer Phone 2
Storlek158,5 x 78,99 x 8,5 mm
SystemkretsQualcomm Snapdragon 845
Skärm5,7 tum LCD
Bildförhållande/ Uppdateringsfrekvens/ Upplösning16:9
120 Hz
1 440p
Kamera12 MP f/1.75 vidvinkellins
12 MP f/2.6 telefotolins
Frontkamera8 MP f/2.0
Internminne8 GB
Batteri4 000 mAh
Lagringskapacitet64 GB
TrådlöstWifi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0

Razer Phone 2 kommer likt sin föregångare med en batterikapacitet på 4 000 mAh. Dock menar Razer att Snapdragon 845 jämfört med föregångarens Snapdragon 835 ska bidra med ökad batterieffektivitet och således längre batteritid. Razer har även utrustat den nya modellen med en baksida i glas istället för metall som föregångaren. Något som öppnat upp för stöd för trådlös laddning.

Runt telefonens utsida hittas av/på-knappen samt fingeravtrycksläsare på enhetens högra sida, två volymknappar på vänster sida samt en USB-C anslutning i enhetens underkant.

Trots att Razer lagt energi på att utrusta Razer Phone 2 med två relativt stora stereohögtalare (som nu kommer med Dolby Atmos-certifiering) kommer modellen med en IP67-klassificering. Något som föregående modell saknade helt.

Sett till kameror har Razers nya smartphone två 12-megapixelkameror på baksidan. Ena med en vidvinkellins och den andra med en telefotolins. På telefonens framsida finns en 8-megapixelkamera som nu kan spela in i 1 080 x 1 920 pixlar. Razer har även valt att gå med Sony IMX-sensorer i Razer Phone 2, medans föregångare hade sensorer från Samsung.

Telefonen skeppas med Android 8.1 och inte senaste 9.0, dock menar Razer att en uppdatering till den nya versionen av operativsystemet är att förvänta i framtiden. Telefonens riktpris är satt till 799 dollar, cirka 7 300 kronor utan svensk moms och andra avgifter inräknade. Telefonen är planerad att landa på butikshyllor den 26 oktober, huruvida detta även gäller den svenska marknaden återstår att se. När information om en lansering i Sverige bekräftats kommer artikeln att uppdateras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid