Razer visar upp en ny trådlös spelmus: Lancehead. Den nya musen ersätter tidigare Mamba med bättre batteritid och mer avancerad trådlös anslutning.

Lanceheaden ny trådlös spelmus från Razer, som ser ut att bli en ersättare till det tidigare trådlösa flaggskeppet Mamba. Razer hävdar att man har lyckats lösa de anslutningsproblem som många tidigare trådlösa möss har lidit av, såsom fördröjningar, tappad data och batteriproblem.

Den nya musen får ett traditionellt svart ytterskal samt företagets RGB-belysningssystem Chroma. Anslutningen till datorn sker via 2,4-gigahertzbandet, eller med en medföljande laddningskabel.

Byter frekvensband automatiskt

För att se till att datormusen alltid håller en stadig trådlös anslutning använder sig Razer av adaptiva frekvensband. Tekniken ser till att musen skannar flera olika frekvensband och alltid väljer den med minst störningar från andra närliggande sändningar såsom trådlösa hemmanätverk.

Lancehead kommer utrustad med en 5G-lassersensor med stöd för upp till 16 000 DPI. Datormusen är även designad för att kunna användas av både höger- och vänsterhänta, med en symmetrisk design. Totalt finns nio programmerbara knappar, och alla musens inställningar kan lagras både i molnet via Razer Synapse eller i ett inbyggt minne.

Batteritiden hävdas ligga på 24 timmar med aktiv belysning, något bättre än Razer Mamba 2015 som specificeras till 20 timmar. Den kanske största konkurrenten, Logitech G900 Chaos Spectrum, utlovar samma batteritid på 24 timmar med belysning.

Lancehead börjar säljas i maj månad för cirka 1 300 kronor. Även en trådbunden variant kommer att finnas tillgänglig för ungefär 800 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid