Svenske överklockaren ”Rauf” stod pall för trycket och levererade dubbla överklockningsvärldsrekord live på Dustin Expo 2017.

NordicHardware och Tobias ”Ruaf” Bergström fanns på plats för att demonstrera exotisk överklockning live på stora scen under Dustin Expo 2017. Nordens största IT-mässa drog tusentals besökare och under lördagseftermiddagen var det Rauf som stod för showen på stora scen. Tobias som i skrivande stund ligger på en meriterande femteplats i HWBot Overclockers Elite league.

Under en överklockningssession på runt 45 minuter lyckades den väletablerade överklockaren Tobias slå världsrekordet i Unigine Heaven Xtreme. Inte en utan faktiskt två gånger i rad.

Världsrekord i Unigine Heaven

Bedriften som gjordes i förhållandevis rejäl tidspress med hjälp av flytande kväve inför en livepublik resulterade i en slutpäng på 11 380 DX11 Marks. Ett rejält kliv upp från de 11 187 poäng som det föregående rekordet listades till.

Nyckelkomponenterna i världsrekordet var en minst sagt pigg Inte lCore i7-7700K CPU som med hjälp av flytande kväve nådde en frekvens på 6 970 megahertz. Samt inte mindre än två stycken Asus Geforce GTX 1080 Ti Founder’s Edition-grafikkort. Grafikkorten kyldes av tidsmässiga skäl med sina standardkylare och nådde en basfrekvens på 1 621 megahertz samt en minnesfrekvens på 11 408 megahertz.

Snabbtest: Vilken CPU krävs för gaming med GTX 1080 Ti?

Topp 6 Geforce GTX 1080 Ti på Prisjakt.se

Rubrik

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid