Raspberry Pi har funnits på marknaden under en längre tid och har fått en rad olika officiella tillbehör utvecklade av organisationen bakom enkortsdatorn men inte förrän nu har ett officiellt tangentbord och datormus funnits.

Produktserien enkortsdatorer som går under namnet Raspberry Pi har nu fått sitt första officiella tangentbord och sin första officiella datormus meddelar Raspberry Pis utvecklare. Produkterna kommer att säljas i två olika utföranden, ett i svart/grått färgschema och ett annat i vitt/rött. Dessvärre återstår det att se om just tangentbordet kommer att lanseras med en svensk tangentuppsättning.

Tangentbordet i fråga är ett kompakt 78-knappars tangentbord som även kommer med en inbyggd USB-hubb. Tangentbordet kopplas till datorn via en microUSB-kontakt och kommer utrustat med tre USB-A kontakter för anslutning av ytterligare tillbehör. Enligt Raspberry Pi-organisationen ska den bästa tillgängliga USB-hubben ha valts för att användas i tangentbordet och mjukvaran har utvecklats tillsammans med Holtek.

För den som planerar att koppla både tangentbordet och en datormus till sin Raspberry Pi har utvecklaren även publicerat ett simpelt diagram som visar det smidigaste sättet att göra detta för att minimera kabeltrassel och ge plats åt andra enheter. Svensk översättning av låtar lattexter.com.

Den officiella datormusen har ett relativt simpelt utförande. Knappar för vänster- och högerklick samt ett klickbart scrollhjul. Musen har även utrustats med brytare från Omron. Utöver detta har Raspberry Pi Organisation inte offentliggjort några ytterligare specifikationer.

I dagsläget finns tangentbordet tyvärr inte i ett svenskt utförande. Just nu är det endast amerikansk, tysk, italiensk, fransk, spansk och brittisk tangentuppsättning som finns att tillgå. Förhoppningsvis kommer produkterna att hitta sin väg till svenska butikshyllor inom kort. Sett till den prislapp produkterna bär i Storbritannien, 15,60 pund för tangentbordet och 7,30 pund för datormusen kan priserna här i Sverige hamna på omkring  190 kronor för tangentbordet samt 90 kronor för datormusen. Detta är dock något som återstår att se.

För den som inte har några problem med att använda tangentbord med brittisk tangentuppsättning kan ett paket med tangentbordet och datormusen köpas för 22 pund, cirka 270 kronor utan skatt och frakt inräknat, hos The Pi Hut.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid