Raspberry Pi står till grund för många roliga projekt. Här får vi se en kille som använt minidatorn för att kontrollera en hemmabyggd el-skateboard.

Det är ganska tydligt vad Youtube-profilen TheRaspberryPiGuy sysslar med. Som hans namn föreslår så pillar han mycket med just Raspberry Pi datorer utför olika projekt och dylikt med hjälp av dessa.

Nu har han byggt en eldriven skateboard som har en Raspberry i grunden och en bluetooth-ansluten Wii-handkontroll som styr brädans acceleration och inbromsning.

Skateboarden kan enligt skaparen själv komma upp i hastigheter runt 30 kilometer i timmen. Räckvidden för en batteriladdning är även den minst 10 kilometer, även om han inte testat exakt hur långt han kan ta sig på en laddning ännu.

Bygg din egen Raspberry skateboard

Skaparen har länkat alla produkter han använde i projektet i beskrivningen till videon på Youtube. Även koden som han använde för att få minidatorn att förstå dess uppgift är helt öppen för andra att använda.

En gammal longboard eller skateboard är nog inte så svårt att få tag på. Det är nog lite knepigare att hitta ett kraftigt nog batteri samt motor. Men förutom just det så är det ganska enkla grejer som projektet består av. Så har man tid och ork över så kan nog en Raspberry skateboard vara ett roligt projekt att underhålla sig med under de kalla vintermånaderna. Även om underlaget för testkörningar kanske inte kommer vara det optimala.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid