Raspberry Pi Foundation har sjösatt en prispressad mikrokontroller i form av Raspberry Pi Pico. Samtidigt har en rapport om ett high-end VR-headset från Apple kommit fram och Gabe Newell lovar att Valve jobbar på flera nya speltitlar.

Denna vecka har vi nya produkter i form av en faktiskt lansering från Raspberry Pi Foundation, produkter på ingång från Valve och ryktade produkter från Apple. Allt från en liten mikrokontroller vars prislapp inte bör skrämma många plånböcker till nya speltitlar från Valve som förhoppningsvis avtäcks inom kort.

 

 

Raspberry Pi Pico

Raspberry Pi Foundation har lanserat mikrokontrollen Pi Pico med en prislapp på fyra dollar. Denna bygger på företagets egna kontrollkrets RP2040 och marknadsförs som en perfekt kompanjon till en Raspberry Pi för enklare uppgifter.

Läs mer hos NotebookCheck.

 

Steam

Gabe Newell bekräftar nya spel på ingång

Gabe Newell som sedan början av den rådande pandemin befunnit sig i Nya Zealand har i en intervju med lokala 1news bekräftat att Valve har flera nya speltitlar under utveckling. Dessvärre går han inte in på några detaljer kring dessa. Vågar vi hoppas på en tredje installation i spelserierna Portal eller Half-Life?

Läs mer hos 1news.

 

Apple sägs lansera VR-headset år 2022

En ny rapport hävdar att Apple kommer att avtäcka och lansera ett högpresterande VR-headset under år 2022. Ett VR-headset Apple förväntas sig sälja runt 180 000 exemplar årligen. Prislappen för enheten spekuleras kunna hamna upp mot 1 000 dollar.

Läs mer hos Bloomberg.

 

Nya 5G-frekvenser aktiveras för högre hastigheter

Under veckan har Sverige äntligen fått lanseringar av de första ordentliga 5G-nätverken. Veckan började med en oväntat snabb auktion av nya frekvenser för 5G-näten, som ska ge den kapacitet som behövs för att nå de höga hastigheter och det stöd för stora antal användare som 5G-tekniken utlovar. Alla stora operatörer lyckades införskaffa ungefär lika mycket frekvensutrymme och har nu börjat aktivera de nya frekvenserna runt om i Sverige.

Läs mer om auktionen och om utbyggnaden på vår systersajt Surfa.se.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid