Det har blivit dags för ännu en Raspberry Pi-modell att lanseras och denna gång är det Raspberry Pi 400. En modell som tar enkortsdatorn Raspberry Pi 4 och huserar denna inuti ett tangentbord.

Raspberry Pi Foundation har tagit inspiration från 80-talet med sin senaste datormodell. Raspberry Pi 400 tar den existerande modellen Pi 4 och huserar denna inuti ett tangentbord för att ge användare nästan allt de behöver för att komma igång med ett nytt datorsystem.

Mer specifikt handlar det om en Raspberry Pi 4 med fyra gigabyte internminne som inuti detta tangentbord kan köras både snabbare och svalare. Klockfrekvensen för den fyrkärniga Broadcom-processorn uppges här ha ökat med 300 megahertz till 1,8 gigahertz.

Sett till anslutningsmöjligheter rör det sig om två USB-A-portar, två Micro HDMI-utgångar och Gigabit ethernet. Trådlösa anslutningar kommer i form av Wifi 5 och Bluetooth 5.0. Enheten kommer med en Micro SD-kortplats för lagring och matas med ström via en USB-C-anslutning. Detta utöver den sedvanliga 40-pin GPIO-anslutningen.

Raspberry Pi 400 finns att införskaffa som en fristående enhet eller som del av ett startkitt. I paketerbjudandet för 100 dollar medföljer datorn, Raspberrys officiella USB-mus, en USB-C strömenhet, ett SD-kort med Raspberry Pi OS installerat, en micro HDMI till HDMI-sladd samt en nybörjarguide. Önskas bara tangentbordsdatorn i sig är det 70 dollar som prislappen lägger sig på. I dagsläget är det dock inte bekräftat om denna kommer att lanseras med svensk eller nordiskt tangentbord.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
BlackZam Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
BlackZam
Medlem
BlackZam