För att fira sin åttaårsdag har Raspberry Pi Organisation nu bekräftat att enkortsdatorn Raspberry Pi 4 med två gigabyte RAM-minne får en permanent reducerad prislapp.

Raspberry Pi Organisation har nu gått ut med att företaget har reducerat riktpriset för varianten av Raspberry Pi 4 med två gigabyte (GB) RAM-minne med cirka 100 kronor. Anledningen ska enligt organisationen både vara för att fira enkortsdatorns åttaårsdag samt att priserna för RAM-minnen under det senaste året gått ned.

Varianten som kommer utrustad med två gigabyte RAM-minne bar tidigare en prislapp på 519 svenska kronor. Med denna prisreducering hamnar varianten på samma nivå som den upplaga av datorn som kommer utrustad med en gigabyte RAM-minne. Det vill säga 429 kronor.

Raspberry Pi Organisation inser själva att denna prisreducering kommer att göra den (tidigare) billigare varianten något överflödig. Detta kommer dock inte resultera i dess undergång. Organisationen nämner i sitt blogginlägg att instegsmodellen kommer att fortsätta tillverkare och säljas då företaget har utlovat långvarigt stöd och support för sina produkter. Däremot förväntar sig företaget att merparten av kunder kommer att välja varianten med mer RAM-minne.

Raspbery Pi Organisations blogginlägg nämner även en del intressant information angående den senaste upplagan av enkortsdatorn och hur den står sig mot originalet. Enligt företaget handlar det bland annat om 40 gånger högre processorprestanda, åtta gånger högre RAM-minne, fyra gånger så höga upplösningar som stöds.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid