Mafia 3 har nu till många spelares förtjusning släppts till PC. Vad som inte är lika förtjusande dock är att spelet är låst till 30 bildrutor i sekunden och lider av regelbundna krascher.

Natten till fredag blev Mafia 3 tillgängligt för svenska PC-spelare. Ivriga Mafia-fan, med undertecknad inkluderad, satt under natten och väntade på att Steam skulle låta oss leka gangster innan klockan blev allt för mycket. Eftersom spelet inte lanserades samtidigt runtom i världen så kunde man redan innan klockan 01:00 svensk tid läsa Steam-recensioner från spelare på andra platser som redan fått uppleva spelet. Dessa recensioner var dessvärre fyllda av klagomål angående spelets låsta 30 bildrutor i sekunden och grafiken som skulle ses som undermålig år 2016.

mafia3settings
Grafikinställningar i Mafia 3 för PC

Grafikinställningarna kan anses som tillräckligt för många spelare. Men när man i princip endast har lägena Hög / Låg eller På / Av att välja mellan så kan det lätt kännas lite tråkigt om man vet att ens datorhårdvara är tillräckligt kraftfull för att klara av mycket mer än spelets maximala grafikkvalité, som med handen på hjärtat inte är direkt överrumplande.

Skärmdumparna här ovanför är tagna med alla inställningar uppskruvade så långt det går. Spelvärlden i Mafia 3 är i sig ganska öde, få bilar och fotgängare får det lätt att kännas som att New Bordeux är något utav en spökstad, och texturkvalitén på merparten av staden får det även att kännas som om spelet skulle ha lanserats för ett par år sedan.

Utvecklare jobbar på uppdatering

Det tog samtidigt inte lång tid innan vi såg att 2K och Hangar 13, utvecklarna av Mafia 3, jobbar på en uppdatering som till exempel ska lägga till 60 fps eller obegränsat antal bildrutor per sekund. Om utvecklarna väljer att även lyssna på spelarna som vill ha mer ögongodis och kanske släpper ett paket med högre upplösta texturer i efterhand återstår dock att se, även om det skulle vara högst uppskattat.

Men faktum kvarstår att Mafia 3 just nu är lagom trasigt och följer en tråkig trend på spelmarknaden med ofärdiga PC-lanseringar. Mafia 3 är spelbart om man kan leva med att det kanske kraschar då och då men de med mindre tålamod än undertecknad bör nog hålla sig borta. Att vänta på en kommande uppdateringen är starkt rekommenderat för alla Mafia-fans om man vill ha en så behaglig spelupplevelse som möjligt. Enligt 2K och Hangar 13 så bör den första uppdatering till spelet dyka upp under helgen eller i början av nästa vecka. Själva muttrar vi återigen vårt vanliga mantra – vänta alltid på tester innan du köper ett spel eller hårdvara.

UPPDATERING 10:e Oktober: I helgen fick vi en uppdatering på 1,2 gigabyte. Dock verkade den inte göra mycket mer än att låsa upp 60 eller obegränsat antal bildrutor i sekunder samt att stöka om bland kontrollerna. Det verkar även finnas flertalet spelare som haft problem med att deras inställningar inte sparats ordentligt när dom försökt att ändra dom via spelets launcher efter 1.01 uppdateringen.

Förhandsboka eller köpa efter lansering
Hur köper du dina spel och varför?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Gustav GagerdarrenjRebellionPeter Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Peter Töyrä
Medlem

Köpte den på Steam bara för att minutrarna senare begära återköp på den. Min Amd x4 955 har inte SSE4.1 🙁

Kanske blir köp på den igen ifall det kommer en patch för det.

Rebellion
Medlem
Rebellion

Oväntat… När man lägger embargo på recensioner före spelets släpp så skall man ta en god funderare på varför så är fallet. Köp aldrig spel innan recensionerna är ute och framförallt förbeställ inte.

darrenj
Medlem
darrenj

you wait,,, never buy before

Gustav Gager
Admin

Angry Joe gjorde en jämförelse mellan skyboxen i Mafia 3 och den i Zelda Orcarina of Time, de är ungefär på samma nivå…