En ny rapport hävdar att Google aktivt arbetar på att utveckla Yeti, företagets egna tjänst för att streama spel.

Tjänster som försöker vara ett slags Netflix för spel börjar få fäste. Dessa tjänster är menade att låta användare som inte nödvändigtvis har den absolut senaste hårdvaran spela spel som skulle kräva ett biffigare system än vad användaren har. Detta genom att streama spelen direkt från en server, så att användaren får den visuella upplevelsen, men det är serverhårdvaran som sköter den tekniska biten.

Enligt The Information ska Google göra Nvidia och Sony sällskap med en egen tjänst ämnad för att streama spel. Nvidia har sin Geforce Now-tjänst som vid skrivande stund är i betastadie och Sony har Playstation Now. Google har för närvarande inte avslöjat något officiellt namn på sin tjänst men kodnamnet uppges vara ”Yeti”.

Google Chromecast kan spela upp ett antal Android-baserade spel, dock uppges Google ha varit i kontakt med spelutvecklare angående Yeti. Så chansen finns att vi kan komma att se större och tyngre titlar hitta sin väg till Yeti. Dock exakt om samtalen har gällt helt nya spel utvecklade för tjänsten eller om det har varit angående licenser för existerande speltitlar som Google vill se på sin plattform är oklart.

För närvarande finns det ingen ytterligare information om Googles nya tjänst. Google I/O 2018 hålls mellan den 8 till 10 maj, så det kan hända att företaget släpper på mer information i samband med konferensen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ErikNuärjagsnäll Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nuärjagsnäll
Gäst
Nuärjagsnäll

Om jag pingar 100 ms till servern betyder det att jag då får 10 FPS?

Erik Egnesund
Medlem
Erik Egnesund

Nej, bara att dina rörelser försenas med 50ms och ytterligare 50ms tills du ser svaret (om ping lika snabb åt båda håll). Fps behöver inte påverkas av detta.
Sedan är väl ofta ping lägre än 100 idag.
Men jag håller såklart med att det inte är lämplig teknik för ex snabba multiplayer spel.