Small preview image

Rambus är ett företag vi hör nyheter från lite då och då men efter företagets korta session på PC-marknaden där Intel använde sig av företagets Rambus-teknik för deras högprestanda Pentium 4-plattformar har det varit ganska tyst om nya lanseringar. Rambus har förvisso tagit fram flera intressanta tekniker och har sin egen verksamhet men man har inte nått ut till samma uppmärksammade marknad som tidigare. Man har för övrigt flera stämningsansökningar i gång på grund av detta där Rambus anklagar flera DDR-minnestillverkare att satt käppar i hjulet för Rambus framfart på PC-marknaden. En av dess stämningar har avslutats och gav Rambus ett skadestånd på 2.3 miljarder kronor från minnestillverkaren Hynix.



Om företagets framgångar i domstolen har något med deras framtidsplaner att göra är svårt att säga men man har i alla fall stora förhoppningar på sin senaste minnesteknik XDR2. Tekniken ska vara speciellt utvecklad för att användas till grafikkretsar och med tanke på att föregångaren, XDR, används av Sony i PlayStation 3 borde det onekligen finnas potential i företagets nya teknik. Inriktningen är alltså denna gång integrerat grafikminne och man hoppas att det ska vara lättare att ta sig in på PC-marknaden detta håll. Hur det blir med den saken återstår att se men inte helt oväntat är konkurrenterna inte speciellt övertygade.


But not everybody in the industry is optimistic about Rambus abilities to return to the PC space. Jon Kang, senior vice president for the technical marketing group at Samsung Semiconductor, believes that XDR will remain mostly a niche product.


Källa: X-bit Labs

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments