Intel fortsätter bygga hype inför sitt första spelfokuserade grafikkort Xe-DG2. Nu har företagets Raja Koduri ännu en gång tagit till Twitter för att dela en bild på vad som ska driva det kommande grafikkortet.

Vi väntar fortfarande på att se exakt hur Intels kommande grafikkort för spel presterar. Hittills har Intel varit noga med att inte lova några specifika prestandanivåer men rykten hävdar att enheten kan komma att hamna runt RTX 3070 i beräkningskraft. Vad vi däremot har fått ett flertal gånger är Raja Koduri som via Twitter försöker skapa hype inför lanseringen av Intels alster.

Nu har det blivit dags igen och Koduri har nu delat med sig av en bild på grafikprocessorn som ska driva företagets förmodligen mest högpresterande konsumentkort.

På bilden kan vi se att enheten är märkt ”DG2-512” vilket med största sannolikhet innebär att detta är upplagan med 512 exekveringsenheter för totalt 4 096 shaders. Övriga specifikationer för grafikkortet är dock fortsatt oklara. Det ryktas att det kommer att handla om 16 GB GDDR6-minne över en 256-bit bred minnesbuss. Något som skulle sätta minneskapaciteten och bandbredden på nivå med AMD:s Radeon RX 6800 och RX 6900-enheter.

Exakt hur väl Intels grafikkort kommer att prestera jämfört med utmanarna AMD och Nvidia återstår som tidigare nämnt att se. Klart står dock att det blå laget är minst sagt exalterade över vad de har lyckats åstadkomma. När konsumenter kan lägga vantarna på dessa kommande grafikkort är även det något oklart. Tidigare rykten har menat att en lansering kan komma att ske innan årsskiftet. Detta är däremot ingenting som Intel själva ha bekräftat vilket innebär att den tidsramen bör tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid