Intels Raja Koduri har ännu en gång tagit till plattformen Twitter för att försöka bygga hype inför Intels högpresterande grafikkort genom att avtäcka specifikationer för beräkningskortet Ponte Vecchio.

Raja Koduri har nu tagit till Twitter för att ge oss en inblick i företagets kommande högpresterande grafikkort för datacenter kallat Ponte Vecchio. En enhet som ska ha gått från idé till verklighet på endast två år och som nyttjar vad Koduri kallas Intels mest avancerade paketering hittills.

Ponte Vecchio har byggts upp av 47 olika delar. Dessa inkluderar två basplattor baserade på Intels 10 nm SuperFin-teknik. 16 beräkningskretsar på TSMC/Intels 7 nm-process, åtta kretsar Rambo Cache på 10 nm Enhanced SuperFin, elva EMIB-länkar och två Xe Link I/O-delar. Allt detta tillsammans med åtta staplar av HBM-minne.

Rajas Twitter-inlägg nämner också ”Petaflops i din hand” men inte vid vilken precision denna petaflop prestanda kommer under. Skulle det vara FP16 det rör sig om kan Ponte Vecchio komma att bli en ordentligt imponerande enhet. En av enhetens utmanare i form av Nvidias A100 erbjuder 312 TFLOPS vid FP16. Något som då skulle innebära att Intels enhet är mer än tre gånger snabbare vid denna precision. Detta är dock som tidigare nämnt inte bekräftat.

Hur mycket av Ponte Vecchio som kommer att återfinnas i Intels grafikkort för konsumenter återstår att se. Intel förväntas sjösätta sina högpresterande grafikkort för gaming senare i år och hur pass det blå laget kan stå sig mot konkurrenterna AMD och Nvidia är något vi helt enkelt får vänta med att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid