Intel Xe-arkitekturen närmar sig lansering och inte helt förvånansvärt har Raja Koduri än en gång bjudit på ett smakprov. Denna gång i form av bilder på några av de kommande produkterna Intel har under utveckling.

Intels kommande grafikarkitektur ”Xe” är designad från grunden för att kunna skalas efter prestandabehov. Detta innebär att arkitekturen kommer att återfinnas i tunna bärbara datorer, stora datacenter och allt däremellan. Raja Koduri har ännu en gång tagit till Twitter för att ge en liten inblick i exakt vad Intel håller på att koka ihop.

I sitt Twitter-inlägg kallar Koduri paketen i ovanstående bild för ”BFP” eller ”Big Fabulous Package”. Exakt vad det rör sig om för enheter på bilden framgår inte. Däremot spekuleras det att det rör sig om tre enheter ur Intel Xe ”HP”-familjen vilket är den produktserie som ska lägga grunden för högpresterande grafikkort och beräkningskort.

Det övre paketet till höger tros vara en ”tile” alltså en ensam krets under värmespridaren. Paketet till vänster tros innehålla två kretsar sammanslutna på samma substrat och det nedre till höger spekuleras dölja hela fyra kretsar i ett och samma paket.

Huruvida detta är de största enheterna ut Intel Xe-familjerna är något som återstår att se. Däremot visar ovanstående bild att det rör sig om rediga storlekar då enheterna placerats bredvid ett AA-batteri som referens för deras storlekar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid