Intels grafikchef Raja Koduri har ännu en gång tagit till sociala medier för att dela med sig av kommande produkter. Denna gång är det en bild på kommande grafiklösningar baserade på Intels Xe HP-familj.

Intel fortsätter sin grafiksatsning med att gå från de Xe-baserade Iris-kretsarna integrerade i Tiger Lake-familjen av processorer till diskreta grafikkort. Nu har vi fått en första blick på kommande högpresterande enheter från det bli laget. Detta tack vare Intels grafikchef Raja Koduri som ännu en gång har tagit till Twitter för att dela med sig av vad som komma skall.

Ovanstående bild visar två grafikacceleratorer baserade på Xe HP-segmentet för högpresterande produkter. Dessa har placerats bredvid Intels serverinriktade HC3 XG310 byggd runt företags Xe LP-familj. Enligt bilden ser de mer högpresterande enheterna ut att drivas av en ensam PCIe 8-pin kontakt och ser även ut att vara passivt kyld.

Koduri fokuserar inte enbart på Intels egna produkter i sina senaste äventyr på Twitter. I ett inlägg som följde ovanstående bild ger grafikchefen även beröm till konkurrenterna Nvidia, AMD och Apple. Detta genom ett inlägg som nämner Nvidias RTX 30-serie, AMD:s Navi 2 och Apples M1 och hur dessa tillsammans med andra produkter flyttat måttstocken för grafik.

Koduri ser det som att de senaste lanseringarna vi sett inom grafikkraft är startskottet på en ny epok. Grafikchefen ser det som att vi gått in i grafikkortens guldålder och ser fram mot de nya produkter som kommer presenteras under 2021 och vidare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid