Nyligen började ett rykte som hävdar att Intel ska hålla ett grafikevenemang under december månad att cirkulera. Detta har nu dementerats av självaste Raja Koduri som menar att evenemanget riktar sig till hårdvaruarkitekturer rent generellt.

Intel har den senaste tiden haft en ny arkitektur för diskreta grafikkort under utveckling. Detta görs med hjälp av veteraner som till exempel Raja Koduri som tidigare var överhuvudet hos AMD:s Radeon Technologies Group. Raja lämnade AMD under sent 2017 efter att grafikarkitekturen Vega var färdigutvecklad och lanserad. Strax därpå framkom det att det var Intel som blev Koduris nästa anhalt.

Hos Intel leder Koduri utvecklingen av en grafikarkitektur kallad ”Arctic Sound” som ska ligga till grund för diskreta grafikkort menade för både gaming och AI/maskinlärning-sektorn.

Under gårdagen började ett rykte som hävdade att Intel kommer att hålla i ett event för just dessa diskreta grafikkort som just nu är under utveckling. Detta kommer dock inte vara fallet. Raja Koduri har gått ut via Twitter och bekräftat att det evenemang som kommer att hållas under nästa månad inte kommer att ha diskreta grafikkort som huvudfokus.

Enligt Koduri ska evenemanget vara en ”arkitekturdag” rent generellt. Koduri nämner inga specifika detaljer om vad detta innebär, däremot har Intel ryktats förbereda arkitekturen Comet Lake som blir den sjätte generationen som nyttjar 14 nanometers (nm) tillverkningsteknik. Något som kan komma att bekräftas eller dementeras under detta event.

Enligt de inbjudningar som Intel börjat skicka ut till medier ska företaget fokusera på teknologiska framsteg som gjorts och vad som kommer att kunna väntas från företaget under de kommande åren. Dock nämns inga specifika produkter i Intels inbjudan.

Det finns fortfarande en chans att Arctic Sound kommer att göra ett framträdande under detta kommande evenemang. Dock har ingenting bekräftats i dagsläget. Intel förväntar sig lansera Arctic Sound för första gången under år 2020, lite mer än ett år framåt i tiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid