Intel förbereder sig för att försöka slå sig in på marknaden för diskreta grafikkort och i en intervju har nu Raja Koduri bekräftat att företaget till en början siktar på mellansegmenten och planerar att locka kunder med aggressiv prissättning hos sina första grafikkortsmodeller.

Intel kommer under nästa år bli en aktör på marknaden för diskreta grafikkort. Just nu utvecklar tillverkaren vad som kallas ”Xe”-familjen av grafikkort. Dessa kommer att bygga på den tolfte generationens grafikkretsar från Intel. Däremot är det som tidigare nämnt faktiska grafikkort och inte bara kretsar integrerade i processorer som står på schemat.

I en intervju med en rysk Youtube-kanal vid namn PRO Hi-Tech talade Intels Raja Koduri bland annat om varför han lämnade AMD och Intels vision för sina grafikkort. I intervjun bekräftade Koduri Intels initiala plan för att försöka slå sig in på marknaden och etablera sig som en grafikkortstillverkare.

En bit in i intervjun talar Koduri om hur Intel planerar att ta sig från budgetsegmentet med grafikkortsmodeller omkring 100 dollar ända upp till HBM-bestyckade modeller för datacenter.

Uppdatering: PRO Hi-Tech publicerade i efterhand en snutt av originalvideon utan den ryska översättningen. Det som Raja Koduri egentligen sa var att Intel måste fokusera på samtliga marknadssegment, från de dyraste till de billigaste grafikkortsmodeller. Vilka av dessa modeller som kommer att se dagens ljus först återstår dock att se. Däremot är en del av planen att ha lanserat produkter för samtliga segment inom de kommande två till tre åren.

Not everybody wants to buy a $ 500- $ 600 card, but there are enough people to buy those too – so that’s a great market. So the strategy says it all, it costs $ 100, all the way to Data Center-class graphics with HBM memories and all, which will be expensive. We have to hit everything; it’s just a matter of where do you start? The first one? The second one? The third one? And the strategy that we have within a period of roughly – let’s call it 2-3 years – to have the full stack.

Raja Koduri, Intel

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JBMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Tobias Müllauer

Videon fungerar inte.
Broken…

Morkul
Medlem
Morkul

Intels intåg på grafikkortsmarknaden har jag hela sätt som någonting bra, bättre konkurrens är bättre för oss konsumenter. Hade dock en lång diskussion med lite kollegor som fick mig att tänka till: Deras argument var att så väl nVidia som AMD har sina hard core fans som aldrig kommer lämna dem. Utöver detta så har vi de som jagar topp prestanda, där har vi nVidia, just nu i all fall. Sedan har vi en hel del som köper AMD just nu på grund av pris per prestanda. Det är just detta marknadssegment som Intel nu aggressivt börjar marknadsföra sig. Om… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Spekulationer är just bara spekulationer, och oftast vinklade utifrån egna premisser och önskningar. Personligen känner jag flera med Nvidias låg- och mellanklasskort som är väldigt nyfikna på Intels kommande GPU-lanseringar, besvikna på överprissättning (inte minst RTX-korten), och företagets strategi med Superkorten väldigt kort efter originalditona. Dessutom är ju Amd på g med riktigt intressanta produkter, så det kan bli en spännande fight, vilken förmodligen kommer innehålla både fake news och dirty tricks från visst håll – vissa har ju utmärkt sig sen tidigare.