Ett kommande förslag att avskaffa Radio- och TV-licensen och istället ersätta denna med en avgift som dras på skatten ska enligt Medierna i P1 vara på väg.

Radio- och TV-licensen har länge  stått till grund för otaliga debatter där många hävdar att licensen är förlegad och bör avskaffas eller drastiskt omarbetas. Något som nu många politiker har börjat inse och därför ska snart ett nytt förslag om att göra sig av med den traditionella avgiften läggas fram enligt uppgifter till radioprogrammet Medierna i P1.

Tidigare har Radiotjänst även försökt att införa TV-avgift för datorer, något som man senare har fått lägga bakom sig så datorer inte ansågs vara specifikt ämnade för att ta emot TV-sändningar.

Det nya förslaget från Public Service-kommittén ska då yrka på att den nuvarande versionen TV-avgiften tas bort helt och hållet. Istället föreslås det ett nytt system där avgiften ska dras via skattesedeln.
Avgiften kommer att baseras på inkomst och ha ett tak, detta betyder att höginkomsttagare inte riskerar att behöva betala en mycket högre avgift än idag.

”Jag uppfattar att det inte finns något stöd i kommittén eller i riksdagens partier för att behålla den traditionella tv-licensen. Den har överlevt sig själv och håller varken tekniskt eller politiskt.” – Olof Lavesson, moderat ledamot i public service-kommittén till Medierna i P1.

Ännu har inget konkret förslag lagts fram, kommittén har till den 17 november att presentera sitt förslag. Därefter kan det dröja ända till hösten 2018 innan något riksdagsbeslut tas.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

29
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
17 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Run 3vex 3Berthafree hotmail login Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
GuuFi
Medlem

Låter för mig som: ”Ingen som betalar avgiften, vi tvingar på dem skatt istället”.
Är det inte något som man kan välja bort eller deklarera bort om man inte använder tjänsten så är det ännu bestraffningsskatt vi åker på.

Mahassi
Gäst
Mahassi

GuuFi…. har du tv? Förmodligen har du det och då ska du betala avgiften precis som vi andra gör. DOCK så finns det många som inte bryr sig om detta så vi andra får istället betala mer då, så detta förslaget är mycket välkommet även om priserna inte går ner. Hade givetvis sett att det skulle vara gratis för alla istället, men det vet vi alla att det kommer aldrig hända.

Så med andra ord: bra förslag så alla snyltare för göra rätt för sig.

Simon
Gäst
Simon

Antar att du bor själv!
Men för oss som har sambo så blev det helt plötsligt dubbel avgift för samma husåll! Vet inte om det känns så välkomnande!

Bullenz
Gäst
Bullenz

Klart han bor själv. Det märker man ju på inlägget att han är evig oskuld.

Morkul
Medlem
Morkul

Höööö Du vet om att Radio-och tv-avgiften är per hushåll och inte per person och med det nya skatteförslaget kommer avgiften i snitt minska per hushåll (Fler hushåll som ska dela på samma summa).

Simon
Gäst
Simon

Att jag förstår att det är per hushåll är ju rätt uppenbart!
Men tänkte aldrig så långt att summan kanske sjunker om det dras på skatten, utan min tanke var bara att det var samma summa fortfarande men att alla skulle betala.
Så erkänner att jag helt klart kanske skrev för fort innan jag tänkte till! :’D

Men tror ändå att det kommer bli dyrare än det är idag per hushåll om man är 2 eller fler!

isdraken
Gäst
isdraken

Det handlar om 19kr/mån /person. Leva eller dö på det.

Mahassi
Gäst
Mahassi

Yup. Jag bor själv i villa med sambo och två barn.
Hade alla betalt avgiften som man skall göra så hade detta förslag kanske aldrig kommit upp heller. Dubbel avgift betyder inte högre summa, kan mycket väl vara lägre totalsumma. Eller är summan bestämd?

Och till Bullenz… klart jag är oskuld. Måste kännas bra för dig att du inte är ensam om det.

GuuFi
Medlem

Jag investerade för flera år sedan i en ”TV” utan mottagare bara för att jag kunde, är alltid lika roligt att ha den diskussionen med kontrollanten som jag snällt släpper in nuförtiden 🙂

Har inte kollat på SVT/TV4 och andra skräpkanaler på säkert 15 år.

Jag har inget emot skatter som används till något vettigt, detta är inget sådant fall, public service är medias socialfall, fast de har valt att vara det…

isdraken
Gäst
isdraken

Alla har kontakt med tjänsterna vare sig man vill eller inte längre. TV apparaterna idag är ju inte enbart det utan även datorer med smart tjänster. Dessa finns även i mobil telefoner och plattor så igenom det används alla former av tjänsterna. G3 G4 G5 är också en radio service till allmänheten enligt marknadsdomstolen och därför utgör en license avgift ingen nytta. Därav införandet på en avgift som dras av på skatten man betalar redan idag en mer passande form av debitering för helhets systemet. SVT har ju redan idag ”sponsorer” så det är inte ett sånt stort steg till… Läs hela »

Jag
Gäst
Jag

Men en påtvingad skatt!!! Vissa länder har ”gratis” tv då reklam ingår. Anser att det är mycket bättre så ist för dyra ”public service” räkningar på de sämsta kanalerna som inte ens går att välja bort i paketet!!!!!
Diktator fasoner att man måste ha dessa kanaler med oavsett vilket bolag man väljer att få sina kanaler ifrån.
Ja radio då… ha en liten avgift för dessa isf men det är ju enbart p kanalerna då de andra innehåller reklam.

Morkul
Medlem
Morkul

Nämn ett demokratiskt land där det finns ”gratis” tv. Mig veterligen finns det inget land som inte sponsrar sina TV kanaler via skattepengar på något sätt. Till och med USA sponsrar men pengar. Observera att vi endast talar om markbunden TV här och ingenting annat.

klappa
Gäst

Jag kommer aldrig betala för någonting jag varken äger eller utnyttjar.

Morkul
Medlem
Morkul

För det första så använda Teracom nätverk av betydligt fler tjänster än vad men tror men även så använder till exemplet många GPSer Sveriges Radios tjänst för trafikövervakning (Gratis att använda då det är en samhällstjänst som betalas via Radio- och Tv- licensen. Personligen har jag ingenting emot att betala denna licens om jag får värde för mina pengar, det får jag dock inte i dags läget. SVT sväller och sväller antalet kanaler ökar och kvalitén sjunker konstant och det känns som att alla program är riktade på pensionärer. Dock finns det viktiga samhällstjänster så som nyheter, då Tv4 flertalet… Läs hela »

Bullenz
Gäst
Bullenz

Haha! Som att SVT skulle vara oberoende? Det är ren kulturmarxism.

Morkul
Medlem
Morkul

Jämfört med Tv4 ja, men självklart kan det alltid bli bättre. Men titta på andra länder som inte har samma ”oberoende” nyheter så ser du direkt enorma skillnader, vilket i alla fall jag inte vill se i Sverige.

GuuFi
Medlem

Du betalar dock inte för Teracoms nätverk utan public service.
Teracoms nätverk används för flera betaltjänster, de överlever utan SVT.

Morkul
Medlem
Morkul

Kära GuuFi, läst gärna hela inlägget så blir det mer förståeligt. Du bryter ju ut en del mitt i ett stycke som inte blir sammanhängande.

Jag gav ett exempel på Teracoms tjänster som går via SR och SR är någonting som du betalar för via Radio- och TV-licensen. Faktum är att så väl Googles som Apples egna GPS tjänster som innehåller trafikvarningar gör detta via SR:s trafiktjänst, alltså en tjänst som betalas via licenspengar men tillhandahålls genom Teracom.

Finns flera typer av sådana tjänster inom Teracom.

Gäst
earn to die

This is great websites, I visited some of them but I didn’t know that Google offers free games.And this is I play free flash games in this websites.
http://earntodie.co/
http://ageof-war.com/
http://plantsvszombiesonline.com

Bullenz
Gäst
Bullenz

Helt sjukt!
Jag vill inte vara med och sponsra kulturmarxisitsk propaganda och hjärntvätt. Detta kommer dessutom mer än dubbla nuvarande kostnad om man är två med vettig lön i hushållet. Idioti!

Morkul
Medlem
Morkul

Allvarligt talat försöker du bara spamma samma budskap om och om igen inte bara på detta forum utan exakt samma mening ord för ord förekommer på flertalet forum. Dessutom med lite annan variation på detta forum en annan gång ovan. Dessutom kan man ifrågasätta om du ens vet vad marxism är, med tanke på hur du uttalar dig. Men för att ta fakta istället för allmänna konstigheter som du yrar om: Om summa X ska betalas till SVT, SR, UR och så vidare. Om man nu tar denna summa och delar den på flera personer så kommer summan per person… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

I andra stora tekniksiter so är jag helt inaktiv på forumen på grund av extremt låg nivå och moderatorer som inte bryr sig. Här på NH så brukar det vara extremt kunnigt folk och bra nivå på diskussionerna men denna diskussion är ett extremt låg vatten märka för NH. Dessutom sorgligt att se hur pass dålig koll folk har på hur skatten fungerar i Sverige. För att ta upp par saker som folk missar. SVT får i dag redan sakke pengar utöver licenspengarna. Att slopa licenssystemet skulle frigöra pengar då man inte behöver ett kontrollorgan som kostar pengar och där… Läs hela »

Lagl0rden
Gäst
Lagl0rden

Vettigt förslag.

Jag har aldrig ägt en TV. Hade ett TV-kort ett tag för kanske 15 år, men aldrig ägt en TV. Så ja, jag får ”betala för något jag aldrig använder” med detta förslag, men fine. Finns JÄVLIGT mycket i detta samhälle som jag får betala via skatten som jag inte använder :/ så detta blir inget nytt direkt.

Så kan man lägga ned skit-”företaget” Radiotjänst.

Niklas
Medlem
Niklas

Det blir väl billigare totalt sett när man slipper ha kontrollanter så bra förslag. TV och Radio behöver ett land ha precis som försvar, vägar och annat oavsett om man tycker sig behöva det eller ej.

free hotmail login
Gäst

This is great, That’s a great website, it really is what I was looking for, thank you for sharing!
192.168.1.1

Bertha
Gäst
Bertha

Hur rättvist kommer detta bli.. det borde ju i så fall följa bostadsadressen… Annars kan ju detta system bli mycket dyrare än vad det är idag för en familj… exp: 5-barns familj där 4 har inkomst (2 av barnen har inget eget boende men har inkomst) .. ska dessa då betala via sin inkomst?? Låter ju helt vansinnigt.. idag betalar man ju per hushåll o det borde ju gå att även göra i fortsättningen även om det är inkomstprövat…

Medlem

Thanks for the information your article brings. I see the novelty of your writing, I will share it for everyone to read together. I look forward to reading many articles from you.

su ka
Medlem

I hope you continue to have such quality articles to share with everyone! I believe a lot of people will be surprised to read this article! Thanks for your post!

Run 3
Gäst

Men för oss som har sambo så blev det helt plötsligt dubbel avgift för samma husåll! Vet inte om det känns så välkomnande!