ATIs Radeon X700 Pro-krets är tänkt att konkurrera med GeForce 6600 i låg/mellan-budgetsegmentet och kräver långt ifrån samma strömtillförsel som sin urfader, X800-serien.


Detta gör det möjligt att använda sig av tystare kylare på kortet, något som många användare uppskattar då ljudnivån ofta är ett känsligt ämne i dagsläget.


Grafikkortstillverkaren GeCube har i dagarna lanserat ett passivt kylt Radeon X700 Pro-grafikkort där man använder sig av en heatpipe-lösning. Heatpipes fungerar på det sätt att dem för värme från en punkt till en annan på ett effektivt sätt. Vilket gör det möjligt att sprida värmen bättre och leda den bort från själva grafikkortskärnan.Detta gör att GeCube kan kyla den trots allt relativt högt klockade grafikkretsen, 425MHz, helt passivt och således klarar sig helt utan fläkt för ett ljudlöst grafikkort.
Kortets heatpipe-kylare är även av singelslotmodell vilket betyder att den inte tar mer plats än en vanlig grafikkortskylare.


GeCube Radeon X700 Pro kan vara ett intressant val för bland annat HTPC-byggare där ljudnivå goch bildkvalité går före extrem grafisk prestanda.


Mer information om GeCube Radeon X700 Pro kan ni hitta på GeCubes hemsida.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid