AMD förbereder sin traditionella stora mjukvaruuppdatering för årsslutet och i år sägs denna bära namnet Radeon Software Adrenalin 2019 Edition och ryktas lägga till röstkommunikation med grafikkort.

Under de senaste åren har AMD startat en ny tradition med att lansera en stor uppdatering till sin Radeon-mjukvara framåt slutet av året. Nu hävdar sig hemsidan VideoCardz ha kommit över en handfull bitar information om vad vi kan komma att se i 2018 års stora uppdatering.

Den nya upplagan av Radeon Software som sägs lanseras under mitten av december månad ska enligt VideoCardz bära namnet Radeon Software Adrenalin 2019 Edition.

Bland annat hävdar hemsidan att den senaste upplagan kommer att ge användare möjligheten att överklocka och/eller undervolta sina grafikkort med ett enda musklick genom Radeon Wattman-mjukvaran. Det påstås även bli möjligt för Radeon-användare att ställa in grafikkortens fläktkurvor i Wattman.

Radeon Software Adrenalin 2019 Edition sägs även komma med en ny funktion där grafikkort ska kunna streama direkt till fristående VR-headsets. VideoCardz nämner inte mycket specifik information angående denna funktion men liknar den med en slags Steam Link för VR-headsets.

Sist men inte minst hävdar hemsidan även att den kommande upplagan av Radeon-mjukvaran kommer att göra det möjligt för användare att tala med sina grafikkort. Detta ska ske via röstkommandon som ges genom den mikrofon som kopplats till den Radeon-bestyckade datorn. Användare hävdas kunna beordra grafikkorten att ta skärmdumpar, visa antalet bildrutor per sekund (fps) i det spel som spelas samt öka eller sänka kontrasten, ljusstyrkan och gamman hos bildskärmen genom dessa röstkommandon.

Till en början ska denna funktion endast finnas tillgänglig på engelska och kinesiska. Huruvida andra språk kan komma att läggas till i framtiden är i skrivande stund oklart.

Som vanligt med rykten och generellt obekräftad information är det rekommenderat att ta detta med en nypa salt. I dagsläget har AMD inte avtäckt årets stora uppdatering för Radeon-mjukvaran. Således återstår det helt enkelt att se vad för funktioner som kan tänkas tillkomma.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Kan inte påstå att jag någonsin saknat att snacka med mitt grafikkort (:P), men förbättrad Wattman skulle vara mycket välkommet. Luftkylda Vega-kort når nästan aldrig de två högsta prestandalägena efter att datorn nått temperaturekvilibrium, så nuvarande Wattman kan inte justera klockfrekvens, volttal osv.

Om man fick pilla på alla prestandanivåerna skulle detta kunna åtgärdas…

Medlem
Henrik Robeck

Åh, jag trodde i ett svagt ögonblick vi i framtiden skulle få höra gejmers viska till sina grafikkort: ”Åh jag älskar hur sexigt du renderar polygoner i Gears of War.”