AMD:s kommande RDNA 2-baserade grafikkort Radeon RX 6800 sägs slå Nvidias flaggskepp Geforce RTX 3090 på fingrarna när det kommer till att bryta kryptovaluta.

Enligt en medlem på forumet ChipHell som påstår sig ha fått tag i ett Radeon RX 6800 innan den officiella lanseringen hävdar att AMD:s RDNA 2-minsting kan klå RTX 3090. I alla fall när det kommer till att bryta kryptovalutor.

Hemsidan Videocardz har via Nicehash räknat ut att ett Geforce RTX 3090 kan utvinna kryptovaluta värt cirka 3,37 dollar per dag. Detta skulle innebära en vinst på omkring 100 dollar i månaden. Dock håller denna modell även en prislapp på 1 500 dollar vilket innebär att det skulle dröja innan man vägt upp den initiala investeringen.

AMD:s Radeon RX 6800 å andra sidan hävdas kunna kamma hem runt 150 dollar per månad. Detta med en prislapp på 579 dollar och lägre strömkonsumtion skulle innebära både lägre driftkostnad och att priset för grafikkortet tjänas in på cirka fyra månader. Det vill säga om dessa siffror visar sig vara någorlunda korrekta.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med denna typ av rapport. Videocardz själva påpekar att på ChipHell-forumet finns det en del motsägande inlägg. Bland annat menar en annan användare att just brytning av kryptovaluta inte ens har något stöd hos de drivrutiner som just nu finns tillgängliga för de kommande grafikkorten. Något som skulle innebära att de tidigare nämnda siffrorna är helt påhittade. Tyvärr har det inte kommit några konkreta bevis för det ena eller det andra i skrivande stund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid